Melyik linux lenne a legjobb?
Az kéne, amelyiknek a legjobb a gépigénye a minőséghez képest, jól optimizált, stabil. És lehetőleg fusson rajta a Wine (1-2 játék miatt).
A Kubuntut próbáltam ki pendriveról, de nem vagyok biztos a dolgomban...
Lubuntu, Xubuntu, Mythubuntu, Ubuntu...és még a nem Ubuntun alapuló millióni linux közül nem tudom melyiket kéne választanom.
RAM: 2.5Gb
CPU: Pentium D 2.8Ghz
VGA: 512mb
xubuntu vagy mint..
Gnome környezetet használd, Unity és KDE gépigényesebb, a pentium D már nincs a toppon
A Kubuntu az Ubuntuk közül a leggépigényesebb.
Ahogy #1 javasolta, mindenképpen XFCE-vel szerelt Ubuntut (XUbuntu) v. Linux mint-et válassz!
Most végeztem a próbálgatással...
Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu, Puppy Linux.
Ha sebesség szerint sorba kéne raknom:
1. Puppy Linux
2. Lubuntu
3. Kubuntu
4. Xubuntu
Mindegyiket Pendriveról teszteltem "Live CD"-ként.
A Mint-ről nem találtam CD-s verziót(persze lehet csak nem néztem meg eléggé), így az nem fért volna rá a Pendrive-ra.
Tetszés szerint:
1. Xubuntu
2. Lubuntu
3. Puppy Linux
4. Kubuntu
A Puppy kicsit átláthatatlannak tűnt...de azért megtaláltam mindent, amit kerestem.
A Xubuntu nem tudom miért volt ilyen lassú...lehet csak az USB-s boot miatt? USB creatoros programmal raktam rá mindegyiket a pendriveromra, ha ez számít sebesség szempontjából.
Lehet a tényleges sebességet csak akkor tudom meg ezekkel a linuxokkal kapcsolatban...ha fel is telepítem.
Lehet majd teszek vele egy próbát.
Most Xubuntu van fent...de elég lassú, sőt nem is kicsit, és ez mellett még a HDD-m is zakatol, amikor dolgoz valamit...de még majd meglátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!