Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem tudom telepíteni a...

Miért nem tudom telepíteni a Windows 8-at?

Figyelt kérdés
Sikerült letöltenem a Windows 8-at. Kiírtam CD-re. Megpróbáltam feltelepíteni a gépre, de nem sikerült. Átállítottam az alaplapot, hogy cd-ről induljon a bootolás. Bejön a Windows logó és nem csinál semmit. Még ez a forgó cucc se jön be. Fél óra után újra indítottam de semmi. A rendszerből se tudom telepíteni, mert akkor azt írja ki, hogy a nyelvi csomag hiányzik, ha ezt nem írja ki, akkor felmásolja a fájlokat újra indul és megint jön a fekete képrenyő a windows logóval. Mi lehet a hiba? Eddig két gépre is sikerült telepítenem, ezért nem hiszem, hogy a cd-vel lenne a gond. Lehet hogy az alaplapon kell valamit állítani?

2014. máj. 1. 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Azokon a gépeken, amikre sikerült feltenni volt operációs rendszer a telepítéskor, vagy "szűz" vinyóra ment? Mert a telepítés az úgy megy, h bootol lemezről(DVD lesz az a CD, CD-re amúgy se fér rá), felmásolja a fájlokat, majd újraindul. Itt azonban figyelni kell, h ne lemezről induljon el ismét. Alapértelmezésben a vinyóról indul a gép, de ha nincs rajta OS, akkor lemezről vagy USB-ről próbálkozik. Tehát, ha nem volt rajta OS? akkor automatikusan lemezről indul, és az újraindulás után pedig vinyóról mert az volt amúgy is elsődlegesre beállítva. Ha van rajta OS, akkor át kell állítani lemezre az elsődleges boot eszközt, (ez ugye nem volt szükséges az előző esetnél), majd miután felmásolja a fájlokat, és újraindul, mielőtt még betölt a windows, bemész a BIOS-ba és visszaállítót az elsődlegest boot eszközt HDD-re. A gép újraindul, és folytatódik a telepítés.
2014. máj. 1. 13:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha ez nem jön be, akkor valamelyik hardvereszközzel van gond, nem támogatja a Win8-at.
2014. máj. 1. 13:35
 3/4 A kérdező kommentje:
Az előző gépeken és ezen is volt OS. Itt azonban hiába indítom el Windwoson belül a 8 telepítését, felmásolja a fájlokat, bejön a választó ablak, hogy a windows setupot vagy a 7-eset indítsa, rámegyek a telepítésre, bejön a kék logó és vége a dolognak. Nem megy tovább!
2014. máj. 1. 20:58
 4/4 A kérdező kommentje:
2 napnyi szenvedés és próbálkozás után sikerült! A microsoft oldaláról letöltöttem a próba verziót, feltelepítettem és utána sikerült a saját verziómat is felraknom!
2014. máj. 2. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!