Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért konvertálja a Movie...

Miért konvertálja a Movie Maker kisképernyöre a videómat?

Figyelt kérdés

Felsveszek egy videót és megnézem teljes képernyöbe akkor jó,de ha lekonvertálom bármivel akkor is kicsi lessz a képernyö :// nyersen fogalmaztam sajnálom remélem normális válaszokat kapok

Elöre is köszönöm

2014. ápr. 29. 22:17
1 2
 1/12 tabaki ***** válasza:
A "bármivel" tág fogalom. Mégis, mi mindent próbáltál?
2014. ápr. 29. 23:25
 2/12 A kérdező kommentje:
Sony vega,coler video studio és mindeggyik kicsibe konvertálja a haveromnak meg nem ://
2014. ápr. 30. 15:41
 3/12 tabaki ***** válasza:

A kérdés alapján, ugye, úgy lehetett érteni, hogy a Movie Makernek próbálgattad végig minden lehetőségét -- ennek még én is utána tudtam volna járni, de fizetős progikat nem használok... Mindez mellékes, a saját bolondériám, azonban:

Ne is haragudj, de programnevek felsorolásából nem derül ki, hogy milyen beállításokkal, milyen formátumból milyen másikba próbálsz konvertálni, és milyen műveleteket végeztetsz a géppel a cél érdekében. Amíg kínosan kerülöd az érdemi információkat, az se tud segíteni, aki járatos az említett programokban. Jó programok esetén valószínűbb a user error, ezért elsősorban az lenne az érdekes, amit te munkálkodol.

Elsőre: Mi az eredeti videó felbontása, és mi a konvertálté? Biztos, hogy az utóbbi nem egyezik meg a te beállításaiddal? Lehet, hogy azt sem ártana definiálni, mit értesz "lekonvertálás" alatt, mert ez a szó szerintem így árván hagyva semmit sem jelent.

2014. ápr. 30. 16:06
 4/12 A kérdező kommentje:
amikor rögzitem 1280x1024 és mikor "konvertálom" ugymond az action ügye nagy méretbe veszi fel a videot és a movie maker pedig leviszi mert ha nem "konvertálnám" le akkornagy méretbe lenne 15 perces videó és az úgy 11 giga :// de ha feltöltenék egy videót youtubera hogy az action mikor rögzit és megjelenitem akkor teljes képernyö és amikor a movie maker-ba megnyitom akkor két oldalt fekete csík van és amikor lekonvertálom akkor is 1280x1024 vagy skypen könnyebb lenne képernyö megosztásba vagy valami ilyesmi ://
2014. ápr. 30. 20:11
 5/12 tabaki ***** válasza:

Bocs, de ebből a szövegfolyamból egy kukkot sem értek. Azt mondod, ha a nagy videót feltöltenéd Youtube, akkor teljes képernyőn jelenne meg, de a konvertálás elrontja ezt a tulajdonságát, vagy mi? Már nem tudom, mire magyarázni a szavaidat. Én a Youtube-on egyetlen olyan videóval sem találkoztam, amelyik eleve teljes képernyőn jelent volna meg, de mindet föl tudtam nagyítani a lejátszóablak teljesképernyő-gombjával. Ha a haverodnál ez másképp van, lehet, hogy ez a böngészőjén vagy valami kiegészítőn múlik, kérdezd meg tőle.

Ha mégsem erről van szó: A sima Movie Makerrel próbálkoztam, azzal én sem tudtam 720*576 pixelesnél nagyobb felbontású videót csinálni. Más, ingyenes programok viszont lazán megcsinálják az 1280*1024-es WMV-t vagy MP4-et, kizárt, hogy a Vegas ne tudná -- más kérdés, hogy ez már brutálisan és fölöslegesen nagy méret.

Egy szó, mint száz: Fogalmam sincs, miből, mit, hogyan csinálsz, és mi volna a szándékod. Remélem, más többet tud segíteni.

2014. ápr. 30. 22:59
 6/12 A kérdező kommentje:

Pl itt van ez a videom amit amovie makerral csináltam: https://www.youtube.com/watch?v=2c1G1ZvJwOM

És nézd az oldalát ha kinagyítod akkor is fekete csik van :///

2014. máj. 3. 20:28
 7/12 tabaki ***** válasza:

A jó ég áldjon meg, mi köze ehhez a Movie Makernek, vagy akármelyik másiknak? A YouTube lejátszója 16:9 arányú, nyújtott képet vár, a te meg 16:12.8 arányú zömök téglalapot adsz neki. Mégis, mit akarsz a különbség helyén látni, kalocsai hímzést?

[link]

És bocs, de nagyon bosszant, hogy hagytam magam behúzni a csőbe, és elhittem, hogy a tünetekről beszélsz, nem pedig a saját értelmezésedről. Hogy a bánatba' nem lehetett ezt így megkérdezni: "Miért van fekete sáv a youtube-os videóim két oldalán?" Ehelyett kitaláltál valami ábrándot, hogy mi lehet az oka, és azt erőltetted -- ezzel a fene tudja, hány óra értelmetlen elfoglaltságot csináltál egy két perc alatt megadható válaszból.

2014. máj. 3. 23:07
 8/12 A kérdező kommentje:
Oh köszi,de a movie makeren csak ezek vannak: 16:9,4:3 és ugyan olyan lessz csak a 16:9-es be még kissebb lessz a video
2014. máj. 4. 19:22
 9/12 tabaki ***** válasza:
Ma este már nem tudok ezzel foglalkozni, holnap nagyon korán kell kelnem, de amikor időm lesz rá, majd megnézem.
2014. máj. 4. 20:52
 10/12 tabaki ***** válasza:
Egyébként meg addig is tegyél föl a YouTube-ra egy így készült rövid videórészletet, hogy meg tudjam nézni működés közben, ezenkívül otthon te is indítsd el ennek a vetítését, és csinálj egy-két képernyőmentést arról, hogy nálad hogyan jelenik meg. Addig, amíg semmit sem látok a problémádból, nem is tudok mondani semmit. A kívánt 16:9 képarány csak a YouTube vetítőjének megfelelő formájú téglalapot garantálja, a képfelbontásról nem mond semmit. Mivel a Movie Maker -- mint fentebb említettem -- lerontja a képfelbontást, és a tényleges méretbeállításodról megintcsak nem lehet tudni semmit, ennek a próbálkozásodnak a során is akármi történhetett. Valószínű mellesleg, hogy szerencsésebb lenne normális szerkesztővel dolgoznod, amellyel nemcsak "nagy sebességű hálózatra szánt, jó minőségű videó" és hasonló baromságok állíthatók be, hanem a korrekt oldalméretek, mentési formátumok, kodekek is.
2014. máj. 4. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!