Megéri újabb rendszerre váltani?
Adott egy 15 éves gép (1 Gb DDR, 2.00 GHz Celeron, 64 Mb alaplapi VGA), Win Xp rendszerrel. Eddig nem nagyon voltak a lassúsággal gondok, de most már eléggé akadozik... Egy ismerősöm mondta, hogy ez várható minden Xp-n. Mit tudok tenni? Venni bele cuccot már felesleges, mert kb. 2-3 hónap múlva veszek új gépet. Sok Linuxot kipróbáltam, de mindegyik akadt/lassú volt. Megéri rárakni valami újabb Windows-ot? Már a használhatatlanság szélén áll a gép alapból, hát még ha hozzájön az Xp.
Kérdésem: Megéri rárakni valami újabb rendszert, vagy ugyanezt, esetleg rosszabb eredményt kapok?
Az automatikus frissítést kapcsold ki attól lehetnek hibák mert már nem kapcsolódik a szerverhez.
Frissítés megszünése miatt nem akad.
Nem lesz már gyorsabb, max. használhatatlanabb :-)
Nem tudom, milyen és mennyi programot használsz, mennyi adatod van - mennyire éri meg újratelepíteni, és az XP-t max. SP2-ig vinni el (SP3 már tényleg döcögős egy ilyen gépen).
A frissítések kikapcsolása nem fog segíteni (max. rontani az amúgy sem híres biztonságán), mert attól, hogy a támogatás megszűnt, még az autoupdate a meglévő frissítéseket fel tudja rakni (még Win2000 is frissíthető, legalább is egy ideje még működött...).
Egy szó, mint száz, ha nem használhatatlan, én egy percet nem szánnék a buherálásra, ha tudom, hogy kicserélem. Max. hamarabb következik be a váltás :-)
"A frissítések kikapcsolása nem fog segíteni "
dehogynem, nézz körül az oldalon mennyien beszívták ezzel, használhatatlan volt míg ki nem kapcsolták!
mivel a kérdező írta:
"nem nagyon voltak a lassúsággal gondok"
így a hibát nem itt kell keresni, hogy attól mert már nem frissítik lelassúl. Mivel eddig ezekszerint frissítve volt 8különben értelmetlen a kérdés), nem releváns az sp2!Csak nem visszafrissítette eddig...
Az automatikus frissítések kikapcsolása nem túl nagy "buherálás" ,és most már teljesen feleslegessé válik! Egyedül a MSE -kap (új) frissítést még rövid ideig, de gondolom nem attól várja a számítógép védelmét! a karbantartás (ha esetleg attól lassú)meg bármely oprendszeren szükséges!
Az hogy "2-3 hónap múlva" vesz egy gépet az nem jelenti azt hogy ezt kidobja! Esetleg így volna akkor inkább adja nekem!
Azt meg egyáltalán nem értem, hogy mi köze a lassulásnak, akadozásnak a frissítés megszünéséhez!amennyire jó volt eddig annyira kellene ezekután is. Egyetlen változó az automatikus fissítés szolgáltatásban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!