Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megéri újabb rendszerre váltani?

Megéri újabb rendszerre váltani?

Figyelt kérdés

Adott egy 15 éves gép (1 Gb DDR, 2.00 GHz Celeron, 64 Mb alaplapi VGA), Win Xp rendszerrel. Eddig nem nagyon voltak a lassúsággal gondok, de most már eléggé akadozik... Egy ismerősöm mondta, hogy ez várható minden Xp-n. Mit tudok tenni? Venni bele cuccot már felesleges, mert kb. 2-3 hónap múlva veszek új gépet. Sok Linuxot kipróbáltam, de mindegyik akadt/lassú volt. Megéri rárakni valami újabb Windows-ot? Már a használhatatlanság szélén áll a gép alapból, hát még ha hozzájön az Xp.

Kérdésem: Megéri rárakni valami újabb rendszert, vagy ugyanezt, esetleg rosszabb eredményt kapok?

2014. ápr. 24. 16:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Addig a pár hónapig maradjon az xp.
2014. ápr. 24. 16:13
 2/6 anonim ***** válasza:
ha újratelepíted az xp-t talán egy keveset segít de nem sokat.. ez nem egy erős gép de az hogy az xp-s gép laggol csak mert már a microsoft nem frissíti tovább hülyeség..
2014. ápr. 24. 16:22
 3/6 csacsi2 ***** válasza:

Az automatikus frissítést kapcsold ki attól lehetnek hibák mert már nem kapcsolódik a szerverhez.

Frissítés megszünése miatt nem akad.

2014. ápr. 24. 16:30
 4/6 pinkpancser ***** válasza:
Takarítsd ki alaposan a gépet és a tápegységet is, esetleg egy kis paszta a procinak (arra a pár hónapra a legolcsóbb is jó mint a régi bekeményedett). Ez is fel tudja gyorsítani a gépet :)
2014. ápr. 24. 18:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem lesz már gyorsabb, max. használhatatlanabb :-)

Nem tudom, milyen és mennyi programot használsz, mennyi adatod van - mennyire éri meg újratelepíteni, és az XP-t max. SP2-ig vinni el (SP3 már tényleg döcögős egy ilyen gépen).

A frissítések kikapcsolása nem fog segíteni (max. rontani az amúgy sem híres biztonságán), mert attól, hogy a támogatás megszűnt, még az autoupdate a meglévő frissítéseket fel tudja rakni (még Win2000 is frissíthető, legalább is egy ideje még működött...).

Egy szó, mint száz, ha nem használhatatlan, én egy percet nem szánnék a buherálásra, ha tudom, hogy kicserélem. Max. hamarabb következik be a váltás :-)

2014. ápr. 24. 21:09
 6/6 csacsi2 ***** válasza:

"A frissítések kikapcsolása nem fog segíteni "

dehogynem, nézz körül az oldalon mennyien beszívták ezzel, használhatatlan volt míg ki nem kapcsolták!

mivel a kérdező írta:

"nem nagyon voltak a lassúsággal gondok"

így a hibát nem itt kell keresni, hogy attól mert már nem frissítik lelassúl. Mivel eddig ezekszerint frissítve volt 8különben értelmetlen a kérdés), nem releváns az sp2!Csak nem visszafrissítette eddig...

Az automatikus frissítések kikapcsolása nem túl nagy "buherálás" ,és most már teljesen feleslegessé válik! Egyedül a MSE -kap (új) frissítést még rövid ideig, de gondolom nem attól várja a számítógép védelmét! a karbantartás (ha esetleg attól lassú)meg bármely oprendszeren szükséges!

Az hogy "2-3 hónap múlva" vesz egy gépet az nem jelenti azt hogy ezt kidobja! Esetleg így volna akkor inkább adja nekem!

Azt meg egyáltalán nem értem, hogy mi köze a lassulásnak, akadozásnak a frissítés megszünéséhez!amennyire jó volt eddig annyira kellene ezekután is. Egyetlen változó az automatikus fissítés szolgáltatásban van.

2014. ápr. 24. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!