Akik még soha nem használtak linuxot, és nem foglalkozak vele: mi a véleményetek róla?
Aki még sohasem használta, honnan lenne véleménye róla?
Előtelepített gépen próbáltam fél órát, de annyira szokatlan volt a használata a Windows után, hogy le is töröltem hamar.
A kikapcsolás sem hasonlít a Windows-os megoldásra, és tartok tőle, hogy sok illesztő és egyéb segédprogram nem működik Linux alatt.
T-Mobile mobilnet stick illesztő nincs linuxra, és ez csak egy, ami hirtelen eszembe jutott...
"T-Mobile mobilnet stick illesztő nincs linuxra"
Hát, ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom. Vodafonos vagy telenoros mobilnetet viszont elég csak rádugni...
"Előtelepített gépen próbáltam fél órát"
Megalapozott vélemény, hosszú percek tapasztalata van benne :)) Ráadásul egy olyan rendszer előtt, amit azért installáltak csak, mert valamit muszáj, de a Windows pénzbe kerül. Csak felgányolták, mert tudták, hogy Pistike úgyis warez windózt tesz rá, aki meg Linuxot akar, az úgyis újrainstallálja úgy, ahogy az neki jó.
@eNerdzsy:
Félő, hogy kovpetnek van igaza. Előszeretettel forgalmaznak úgy gépeket, hogy a rájuk telepített linux még véletlenül se legyen használható a Windowson nevelkedettek számára, kedvelt fortély például a Linpus operációs rendszer konzolon indulós előtelepítése. Az a Windows-fan, aki egy ilyenbe beleakad, egy életre igazolva érzi magát, és azonnal rohan Windowst ööö vásárolni.
Normális linux-disztrón érthetetlenek az efféle kijelentések:
"...annyira szokatlan volt a használata a Windows után..." (Duplaklikk az ikonra, utána a program használata, befejezés a keret X-gombjával, a Fájl menü Kilépés pontjával, Ctrl+Q-val vagy Alt+F4-gyel. Sosem hallott újdonságok...)
"A kikapcsolás sem hasonlít a Windows-os megoldásra" (Kikapcsológombra kattintás, a megjelenő ablakban Felfüggesztés, Hibernálás, Mégse, Leállítás gombok. Ki látott már ilyen érthetetlen zagyvaságot?)
"...tartok tőle, hogy sok illesztő és egyéb segédprogram nem működik Linux alatt..." (Tartok tőle, hogy egyéb Windows-programokkal is akadhatnak problémák, ez a világ rendje. Linux alatt maradjunk a linuxnál.)
A mobilnet stickre még egyszer visszatérve: Ubuntun és Minten jóval kényelmesebbnek találom a használatát, mint XP-n -- nem, mintha gyakran támadna kedvem Windowsból internetezni...
Összefoglalva: A linux nyilván nem mindenkinek felel meg, játékok, professzionális, piaci szoftverek futtatásának igénye esetén sokszor nem lehet megúszni a Windows használatát, de hogy kezelés szempontjából egy naprakész linux bármiféle átláthatatlan bonyodalommal járna, azt nem írom alá. Én elég gyakran használom mindkét rendszert, a felület kezelése gyakorlatilag azonos.
Egyébként bocs, hogy beleugatok -- nyilván sejthető, hogy nem tartozom a linuxot sosem látottak táborába. Talán csakugyan tanulságos lenne egy csokorban látni egy halom mai napig élő előítéletet, de mégis piszkál a gondolat, hogy valami idetévedő érdeklődő számára a csonka ismeretek mutatnak majd utat.
Egy megfigyelés hozzá:
Egy xp-s gépre a rokonnak kb 30 PERC volt egy Bluetooth cuccost telepíteni, a hozzá adott cd-ről.
Ebbe beletartozik a kétszeri restart és a driverek telepítése és az xp kétszeri frissítése!
Nem tudom minek, de ez volt a kért menet.
Ezért kíváncsiságból feldugtam a laptopra is, amin linux mint 13 van és 10 MÁSODPERC múlva hozzáérés nélkül ment.
Munkatársamnál T mobile-os stick is!!! Ja és nem számolta az adatokat......
Én PC játékosként természetesen Windowst használok.
Habár van egy laptopom ami nem túl erős, csak netezés, filmnézés stb... megy azon viszont Linux a nyerő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!