Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem működik az audio...

Miért nem működik az audio driver?

Figyelt kérdés
Van egy régi gépem, amiben egy ASUS A7A266 nevű alaplap van, és Windows XP van a gépen, és ehhez az ASUS A7A266 alaplaphoz letöltöttem egy Audio drivert, rendesen letöltöttem kicsomagoltam, és találtam egy Mixer.exe filet és próbáltam simán és Futtatás mint-ben is megnyitni, de várni kell 2 percet és kidob egy Errort ezzel a szöveggel: valami izé 0x000000-ra hivatkozott, a Memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read. Vagy ilyesmi. Mi lehet a megoldás? Eddig jól működött csak újra kellet rakni a Windows XP-t, és azóta nem jó? Mi a megoldás?
2014. ápr. 21. 12:25
1 2
 11/12 csacsi2 ***** válasza:

sajnos akkor egyre valószinübb, hogy a hangeszköz a hibás!

"A nullával osztás hiba egy osztó (DIV) utasítás végrehajtásakor jelentkezik, amikor az osztó 0. Ezt memóriasérülés, egyéb hardverhiba vagy szoftverprobléma válthatja ki."

Ellenőrizd az eszközeidet!

-Merevlemez Hard Disk Sentinel -el

ellenőrizd a hibás szektorokat a lemezen: futtatás: cmd

parancssor: chkdsk c: /f/r/x

indítsd újra hagyd lefutni

-Memória hiba (laphiba) lehet a virtuális memóriában is

állítsd be hogy kilépéskor törölje a lapozófájlt (pagefile.sys):

futtatásba: regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

ClearPageFileAtShutdown ;1

indítsd újra a gépet.

-Valamilyen rendszerfájl sérült akkor állítsd vissza. (ez az újratelepítés előtti mentsvár)

Parancssorba: sfc /scannow

(telepítőlemez legyen behelyezve)

-telepítsd újra az oprendszert és a drivereket, ha akkor sem jó akkor meghalt a hangkártyád!

Talán le lehetne futtatni a Fokozott I/O-ellenőrzést (verifier.exe),de ez már nem fog segíteni rajta (nem akarok hiú reményeket kelteni):

c:\verifier /flags 3 /iolevel 6

[link]

2014. ápr. 21. 16:11
 12/12 csacsi2 ***** válasza:

jah amúgy Fehersrac a "CMAudio.inf" -re gondol, ott van (kell lennie) a zip-ben! Ha nincs ott eleve nem jó.

[link]

vezérlőpult->hardver hozzáadásánál tudod használni, saját magad választod ki az eszközt és a lemezt...

[link]

2014. ápr. 21. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!