Van olyan program amivel azonos wifi hálózaton belül látom amit csinálnak vagy amit írnak?
keylogger(nem legális,csak azt látod amit irnak),
te vagy a wifi adminja és nézegeted ki milyen oldalakon mászkál
Ha a router jól működik, akkor te mint hálózati tag nem tudsz belehallgatni a forgalomba.
Ellenben ha a megfigyelő gépet a routert és az internet közé kötöd be, akkor minden forgalom azon megy keresztül és rögzíthető minden csomag. Persze a titkosított csomagokat nem fogod tudni visszafejteni.
Valószínűleg nem úgy van a hálózat beállítva, ahogy azt én vázoltam.
Csomag rögzítésben talán a legsokoldalúbb és lehasználhatóbb a wireshark.
"Áhh értem, igen az én gépem kábellel van a routerbe kötve, és név szerint melyik programot ajánljátok?"
Ha a géped a router LAN portjába van kötve, nem fogod tudni látni, mások mit forgalmaznak.
Mint Tengor fórumozókollega utalt rá, ehhez a router WAN portja és a szolgáltató modeme/hálózati csatlakozója közé kéne beékelődni - vagy két hálózati kártyával (egyik az Internet irányába csatlakozva, másik a router WAN portjára kötve, és a két hálózati kártyát hálózati hídba kéne kötni); vagy egy hub vagy egy port mirroring funkciót támogató switch segítségével.
Vagy a routernek kéne tudnia olyan funkciót ami képes a rajta keresztül menő forgalom rögzítésére/feldolgozására/tükrözésére (ezt szimpla otthoni routerecskék nem tudják).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!