Linuxra van ilyen program?
Figyelt kérdés
A Lenovo laptopokhoz a Lenovo cég készít Energy management programot, ami arra jó, hogy beállíthassa az ember (ha akarja), hogy az aksit 50 százalékos töltöttségen tartsa - így kímélve az aksit, és jócskán meghosszabbítva az élettartamát. Szeretném megkérdezni, hogy Linux operációs rendszerhez van e ilyen program? Nem konkrétan Lenovohoz... csak hogy van e.2014. ápr. 18. 13:54
1/12 Tengor válasza:
Konkrétan milyen linux?
2/12 A kérdező kommentje:
huh.. még nem tudom.. most windowst használok, de godolkodok linuxon. azért kérdezem ezt az aksi dolgot. ubuntu... linux mint... ezt a kettot ismerem egy picit
ó. koszi a linket, mindjart megnezem :)
2014. ápr. 18. 17:44
3/12 kovpet válasza:
Egy akksi 6 ezres az ebay-ről és évekig jó. Nem érzem át a dolog jelentőségét. :)
4/12 A kérdező kommentje:
ez komoly? várj... bemásolnál esetleg egy linket? használt v új akksira gondolsz?
2014. ápr. 19. 12:01
5/12 kovpet válasza:
Linket? Ebay.com :)
Új, természetesen, szállítással.
Nyilván van mindenféle típus, én kb 6-ért vettem múltkor egy HP-be, szállítással együtt.
6/12 Tom Benko válasza:
Igen, úgy hívják, hálózati csatlakozó. Egy szoftver hogyan tartja félig töltötten az akkumulátort?
7/12 Tengor válasza:
#6, a kérdező nem is perpétum mobilét akart, csak, hogy ne töltse 100%-ra az akkuját, hanem csak 50%-ra és tartsa azon a szinten.
8/12 Tom Benko válasza:
Hm. Ez nem biztos, hogy növeli az akkumulátor élethosszát. Ezeknek ugyanis van egy úgynevezett feltöltési ciklusszámuk, aminek közelítésével elkezd csökkenni a teljesítményük. Ha tartósan 50%-on tartjuk, akkor az azt jelenti, hogy amint 50% alá csökken, elkezd tölteni, egészen az 50% eléréséig. Én inkább úgy használom, hogy a hálózati töltőt preferálom, olyankor az akkumulátort ki is szedem.
9/12 Tengor válasza:
#8, és ha úgy működik, hogy mondjuk engedi lecsökkenti 46%-ig, majd 54%-ig visszatölti? 10%-os töltés csökkenés hónapokban mérhető, ha nincs rajta fogyasztás.
10/12 Tom Benko válasza:
@Tengor: Attól függetlenül van neki töltési ciklusa. Valahogy nem sikerül megértenem, hogy ez miért növelné meg az akkumulátor élettartamát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!