Hogyan bootoljak? Készítettem egy USB telepítőt, de a biosban sehol nem tudom beállítani, hogy az USB-ből bootoljon
Milyen alaplapod van? biosban van ilyen opció: "Boot from USB-Key" (vagy valami usb)?
Alaplap (BIOS) nem támogatja akkor nem tudsz róla boot-olni. Egyáltalán mit szeretnél? BIOS-t frissíteni, oprendszert, telepíteni? egyéb programot futtatni?
Ezt érdemes lenne kipróbálni:
Windows 8.1 OP rendszert szeretnék telepíteni. A notebook egy ASUS X551CA-SX032, teljesen üresen kaptam, DOS volt, van rajta. Egyéb dolgot nem tudok a gépről.
Ahol USB olvastam: Advanced->USB Configuration->Legacy USB support
BOOT menübe semmi USB
Security->I/O Interface security->USB interface security-> USB interface unlock
ezek alapján csináld, ez hivatalos:
Googlésan:
Indítsa el a Windows 8.1 telepítő.
-Amikor a rendszer kéri, hogy futtatni vagy menteni a fájlt, válassza a Futtatás
-Amikor a program kéri a termékkulcsot, írja be a 25 jegyű termékkulcsot kapott, amikor megvette a Windows 8.1.
-Amikor a rendszer kéri telepíteni a Windows 8.1, válassza a Telepítés létrehozásával a média, majd kattintson a Tovább gombra.
Válassza ki a média szeretne használni: vagy egy USB flash meghajtó vagy a DVD-t.
Létrehozása USB flash drive
-Kattintson az USB flash meghajtót.
-Csatlakoztassa az USB flash meghajtót egy USB-port a számítógépen.
-Amikor a rendszer kéri, válassza ki az USB meghajtót szeretne használni, majd kattintson a Tovább gombra.
képes leírás:
Kicsit utánna jártam a márkának de nem sok hasznosat találtam, de egy próbát megér:
-kapcsold ki
-csatlakoztasd a pendrive -ot
-Tiltsd le a fast boot -ot és engedélyezd a CSM -et (Enable CSM)
-mentsd el a beállításokat lépj ki
-lépj vissza ismét a biosba
-Ezek után megjelenik a listában, állítsd be a boot sorrendet
-ments és lépj ki ismét
-Ezek után már boot-ol róla.
nincs akkor nem tudok mást mondani, csak hogy a bios esetleg régebbi és nem képes rá...(Az "enable Launch CSM" -nek ott kellene lennie)
Más oldalakon is ezt írják.
Esetleg valamelyik "security" beállítás nem engedi.
(Secure Boot Control)tiltsd.
CSM almenüje lenne: Launch PXE OpROM...
Nem tudok többet mondani sajnálom...
Valahogy le tudnád frissíteni a bios-t akkor lehet megjelenne a menü, de ez már csak találgatás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!