Milyen videokártyát vegyek? ATI vagy NVDIA a jobb?
Önmagában, hogy 2GB-os, nem jelent semmit... Mert van olyan kártya amire rápakolnak 4GB VRAM-nyi memóriát, miközben 1-et alig használ ki belőle..
Mennyid van rá?
Milyen tápod(pontos neve) van és processzorod?
Ha mondjuk te is megbízható lennél, akkor elnéznénk, hogy nem vagy gyors.
Nem írtad, hogy mennyid van rá.
Mindkét gyártó gyárt gyors kártyákat és egyik sem megbízhatatlanabb mint a másik.
Ami főként döntő a vásárlásnál az az ár (és a meglévő hardverek)
Tápod pontos típusa??
Mennyid van a kártyára?
Intel Pentium 4 2.8GHz?
Azt hogy érted, h kettő processzor van a gépben?
Mert azok az alaplapok, amik úgy általában Pentium 4-eseket kezelnek, egy processzorfoglalattal rendelkeznek.
Emellé a processzor mellé egyébként szinte mindegy mit veszel a 10ezer Ft alatti kategóriában, nem a videokártya a kevés nálad, hanem a processzor számítási kapacitása. Ezzel a processzorral ha nem is szószerint fog akadni szinte minden, amiket felsoroltál játékokat, de eléggé nyögvenyelősen fognak menni.
Esetleg az alaplap típusát is leírhatnád, mert párezerből megúszod a processzorcserét, ha kezel az alaplapod Core 2 processzorokat. Utána már elég hozzá egy HD4850/HD4870-es kártya, amit 10ezerért árulnak használtan.
Ami annál jobb, a következő generáció, azok már 20ezernél kezdődnek, de a pénégyes processzor mellé felesleges olyanokat megvenni.
A többprocesszoros foglalat az nem azt jelenti ez esetben, h több processzor van benne, de most ebbe nem kell belemennünk.
Ha ha leírtad volna már a lap pontos típusát, akkor nem kellene felesleges köröket futnunk. :)
Egyébként azért kérdeztem a lapot, mert Pentium 4-esekből volt amibe AGP, meg volt amibe PCI-E foglalatú videokártya megy, amíg nem tudjuk mit fogad, addig meg nem tudunk lépni.
"kb 7-8 éve 2.1-3 Ghz-es processzorok vannak csak"
Ezt amúgy nem értettem, de mindegy végülis.
Ha PCI-Express, akkor:
HD4850/HD4870 8-10ezer
HD5770: 12ezer
Ami ezeknél jobb, azok már feleslegesen drágák neked.
Ha AGP foglalatos, akkor meg:
X1950GT/X1950PRO
HD3850
Ezek meg 7-10ezer között vannak asszem, de mostanában már ilyeneket nem kellett beszereznem senkinek, úgyhogy nem is tudom mennyiért adják őket.
Ez utóbbiak minimum GDDR3-as ramokkal legyenek szerelve, arra figyelj.
Itt tudsz hozzá keresni:
és
Nyugodtan kérdezzél még, ha van elképzelésed már.
CPU-Z, vagy Aida64 programokkal ki lehet olvasni a gép pontos adatait (cpu, lap, ram, gpu).
Eddig milyen VGA-t használtál?
Köszi a segítségedet. DXDiag programmal néztem meg. ASUS P5GC-MX alaplapom van.
A Processzor neve pontosan. Intel (R) Pentium (R) D CPU 2.80 Ghz 2 CPUs. Intel 82945G 256 GB VGA-m van,60 hertzes képfrissítéssel.
Windows 7-ez oké, de a kotr-nál le kell mindig venni a grafikát low-ra mivel szaggat a gyenge integrált kártya miatt.
A processzorokat úgy értettem, hogy ha megnézed a boltban, 4 gigahertzes és 5 gigahertzes órajelű procit sehol se találsz, csak annál lassabbat. És még van 2.1-es Ghz-s proci is. Ennek jó oldala: 7 éve nem kellett új alaplapot venni, mert a procim olyan, mint a maiak.
Az NVDIA gtx 660 kártyáról mit tudsz? Mennyi a memóriája? És hol lehetne hozzájutni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!