Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Bios frissítő program kellene?

Kcsaba33 kérdése:

Bios frissítő program kellene?

Figyelt kérdés

Tud valaki valamilyen programot,ami megkeresné az új drivert a laptopomhoz,illetve van olyan ami automatikusan le is frissitené.A Biosagent plus programot néztem ,de az fizetős és az nekem nem jó.Valami hasonló kellene.

Vagy valami driver frissitő is elkellne már...

2014. ápr. 13. 07:53
 1/4 Gugu Gabor ***** válasza:

Kérdező most akkor divert vagy bios-t szeretnél frissíteni?

Egyébként mindkettő célra a gyártó honlapját ajánlom a "külsős" progikkal általában csak a baj van.

2014. ápr. 13. 07:58
 2/4 csacsi2 ***** válasza:
100%

Ajaj baj van. BIOS nem driver... Frissítése a gép "halálát" okozhatja! Hibás driver telepítése maximum az operácios rendszer újratelepítését eredményezheti!

A Biosagent plus -programot meg vakard le (ha tudod)!

Drivereket megtalálod az eszköz gyártó honlapján, onnan töltsd le és telepítsd!!!Ne használj ilyesmire programo!

2014. ápr. 13. 08:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Milyen laptopod van (márka, pontos típus)? Menj föl a gyártó weboldalára, keresd ki a laptopod és a support résznél keress drivert.
2014. ápr. 13. 08:19
 4/4 P.O.C. ***** válasza:

1. A BIOS frissítés, ahogy előttem is írják veszélyes dolog (kivéve Dual BIOS -os alaplapoknál mint a Gigabyte). Ha valami hiba csúszik be, könnyen használhatatlanná válhat a számítógéped, és a szervizek csak busás összegért tudják megcsinálni. Ezért csak indokolt estben szabad. Pl. ha olyan problémád van ami mással már nem magyarázható. Vagy ha hardver kompatibilitási gondjaid adódtak. (processzor, RAM, stb..)

2. Csak is a gyártó BIOS frissítő eszközét szabad használni. Amit mindig megtalálsz a gyártó oldalán. Egyéb programok használata egyenesen ostobaság. Mivel a gyártó mindenképp teszteli ezeket többször is. Ezzel van a legnagyobb esélyed a sikerre.

Modernebb alaplaplokál, magába az alaplapi menübe építenek frissítő eszközt (ami szerintem e legbiztonságosabb eljárás). Így nem kell külön program. Laptopoknál általában Windows alól működő frissítő programok vannak, amit szintén megtalálsz a gyártó oldalán.

2014. ápr. 13. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!