Rosszat terjesztenek rólam. Ki lehet deríteni, hogy kinek a számítógépén készült egy adott JPG file?
Figyelt kérdés
Egy átszerkesztett képet terjesztenek rólam email lánclevélben. Az olvasóknak a levél megnyitásának a pontos időpontjában allokált IP címeit meg tudtam szerezni, de ez semmit sem jelent. A feladó külföldi IP címről (egy közismert proxy szerverről) küldte, nem tudtam utánajárni pontosabban.
Azt, hogy milyen szoftverrel készítették a képet az EXIF adatból kiderítettem, de azt meg lehet valahogy tudni, hogy esetleg mi a számítógép neve vagy a szerkesztést végző felhaszáló neve a képből? Tárol ilyen adatokat a JPG standard?
Köszönöm a válaszokat.
2014. ápr. 10. 17:32
1/3 Tengor válasza:
A JPG azt tárolja, amit a program beleír. Ilyen adatot miért írna bele?
2/3 tabaki válasza:
Ezek bizalmas adatok, amelyek a szerkesztőprogramra éppúgy nem tartoznak, mint a nagyobb nyilvánosságra. Nyilván komoly jogi bonyodalom származnék abból, ha egy szoftver kéretlenül gyűjtene és publikálna ilyesmit. Minden együttérzésem ellenére sem hiszem, hogy ebben az irányban volna valami esélyed.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2014. ápr. 11. 09:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!