Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Rosszat terjesztenek rólam....

Rosszat terjesztenek rólam. Ki lehet deríteni, hogy kinek a számítógépén készült egy adott JPG file?

Figyelt kérdés

Egy átszerkesztett képet terjesztenek rólam email lánclevélben. Az olvasóknak a levél megnyitásának a pontos időpontjában allokált IP címeit meg tudtam szerezni, de ez semmit sem jelent. A feladó külföldi IP címről (egy közismert proxy szerverről) küldte, nem tudtam utánajárni pontosabban.

Azt, hogy milyen szoftverrel készítették a képet az EXIF adatból kiderítettem, de azt meg lehet valahogy tudni, hogy esetleg mi a számítógép neve vagy a szerkesztést végző felhaszáló neve a képből? Tárol ilyen adatokat a JPG standard?

Köszönöm a válaszokat.

2014. ápr. 10. 17:32
 1/3 Tengor ***** válasza:
A JPG azt tárolja, amit a program beleír. Ilyen adatot miért írna bele?
2014. ápr. 10. 17:38
 2/3 tabaki ***** válasza:
Ezek bizalmas adatok, amelyek a szerkesztőprogramra éppúgy nem tartoznak, mint a nagyobb nyilvánosságra. Nyilván komoly jogi bonyodalom származnék abból, ha egy szoftver kéretlenül gyűjtene és publikálna ilyesmit. Minden együttérzésem ellenére sem hiszem, hogy ebben az irányban volna valami esélyed.
2014. ápr. 10. 20:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2014. ápr. 11. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!