Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tudja ezt valamilyen program?

Tudja ezt valamilyen program?

Figyelt kérdés

Négy művelet érdekelne, hogy létezik-e rá valamilyen grafikai v képszerkesztő program:

1., Feltöltött fotóból ceruza-, toll-, vagy tusrajz készítése

2., Feltöltött arckép öregítése, fiatalítása

3., Arc v alak nagyon pontos körbevágása, amit szabadkézi kijelöléssel lehetetlen ennyire pontosan körbejelölni-körbevágni

4., Két fotó összemosása-összemontírozása, mintha a felső átlátszó alapon lenne, szóval, h egyszerre legyen látható mindkettő, de egymáson.

Légyszi, írjatok ilyeneket!

Lehetőleg online használhatót vagy ingyen letölthetőt.

Köszi!

#vágás #képszerkesztő #összemontírozás
2014. ápr. 5. 16:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha az utolsó előtti mondatot nem írtad volna oda, pontosabban az online részét, akkor a Gimp-et ajánlottam volna.
2014. ápr. 5. 16:49
 2/12 A kérdező kommentje:

4.-nél:

[link]

[link]

2014. ápr. 5. 16:52
 3/12 A kérdező kommentje:
Letölthető még jobb, csak ingyenes legyen!
2014. ápr. 5. 16:53
 4/12 csacsi2 ***** válasza:
100%

GIMP

[link]

1-2 szinte bármelyik képes rá

3-4 ez nem a programon múlik

kérdésedből látszik még nem csináltál ilyesmit. kijelölés, rétegkezelés stb. ezt el kell sajátítani nincs program rá, hanem a készítő ügyességén múlik.

pl.kivágásnál

rengeteg módja van, a képtől függ mi a célravezetőbb pl egy éles határ eltérésnél (elő-háttér) a színtartomány kijelölés. De a határokat, erősséget, toleranciát a készítő határozza meg és a kijelölés pontosságát finomítja simítással ,eltolással, sugár meghatározással stb.

Szóval aki ilyet készít az nem odaült a géphez egy jó drága programmal ami helyette dolgozik, hanem komoly munka és tanulás van mögötte.

Szeretnél ilyenekkel foglalkozni először nézz tutorial-okat (van mint égen csillag) és tanulj belőle, gyakorolj, másként nem fog menni!

2014. ápr. 5. 16:53
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. ápr. 5. 17:32
 6/12 tabaki ***** válasza:

Természetesen egyetértek az előttem szólókkal, de

1. Ennek a pontnak a kínálatát színesítheti a FotoSketcher meg az EffectBank:

[link]

[link]

2. A korváltoztatás nemcsak ráncok berajzolását vagy kitörlését jelenti, hanem a probléma intelligens átgondolását, és annak megfelelő tekervényes munkafolyamatot igényel, tehát nem automatizálható. Ha nem így értetted, igen, a Gimp alkalmas az olyanféle kifinomult munkára, mint amit itt Photoshopban mutatnak be:

[link]

3-4. Mindkét igény triviális a Gimpnél jóval egyszerűbb képszerkesztőkben is. Tán csak nem Painttel próbálkoztál eddig? :)

2014. ápr. 6. 18:33
 7/12 A kérdező kommentje:
Bingó :) Még csak painttel dolgoztam :)
2014. ápr. 7. 01:19
 8/12 tabaki ***** válasza:

Akkor az a legfontosabb, hogy ne riasszon meg a Gimp összetettsége -- csak azért mondom, mert azzal kapcsolatban meglehetős következetességgel bukkan föl egy válaszoló, aki szerint a Gimptől "véresre kaparod magad", hátha most is beköszön... A rajzolásos alapdolgok nem sokban különböznek a megszokottól, a többit meg nem kell egyszerre bevágnod, szép egyenként fölfedezheted. Általános vezérelvként elmondható: A program azért bonyolult, hogy a te munkád egyszerűbb legyen. Ha néha úgy érzed, hogy egy feladatot Paintben mégiscsak egyszerűbb lett volna megoldani, mindig arra gyanakodj, hogy valamit nem értettél meg egészen. Ha már egy kicsit rákapsz a Gimp ízére, valószínűleg magad sem érted majd, miért kínlódtál annyit egy ügyefogyott firkaprogrammal.

A képszerkesztésben való előmenetelt természetesen előmozdítja a tutorialok olvasgatása, nézz szét például ezeken az oldalakon:

[link]

[link]

[link]

2014. ápr. 7. 12:09
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Próbálgatom a Gimpet...

Azt hiszem, fogok még butaságokat kérdezni, de ez nagyon más, mint a paint, én meg nagyon szőke vagyok :(

Igaz ugyan, hogy painttal már dolgoztam, de azt is csak pár hete...

Például egy alapkérdés:

A kivágást megtaláltam, na de KÖRÜLVÁGNI hogy tudom a kijelölt részt?

2014. ápr. 12. 10:53
 10/12 csacsi2 ***** válasza:

Tabaki jobban ismeri a gimp-et, biztos szívesen segít. :) A kijelölést megfordítod és kivágod (fordított kijelölés).

addig is meg kell elégedj ennyivel :D

2014. ápr. 12. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!