Linux és víruskeresés kérdés?
Figyelt kérdés
Azt olvastam itt, hogy a linuxon is futó vírusvédelem a windowsra írt veszélyeket jelzi.
Akkor melyik az a vírusvédelmi program ami a winre és a linuxra írt kártevőket is elfogja?
2014. ápr. 3. 23:22
1/7 anonim válasza:
linuxra nincs sok vagy egyáltlán nicns virus igy nem fontos a védelem de javasolt
2/7 A kérdező kommentje:
Igen azt hallottam hogy kevés a vírus linuxra, de vannak és eddig olyan vírusirtóról nem olvastam ami linuxos vírust is keres/talál a winesek mellett, mert ugye a rendszer azokat is bekaphatja, habár elindulni csak akkor fognak ha win rendszerre is eljutnak.
2014. ápr. 3. 23:30
3/7 A kérdező kommentje:
Úgy értem, linuxon akár be is jöhet a winre írt vírus, de az csak winen fog futni. Egy az hogy nem akarom hogy tovább jusson, másrészt a linuxra írt kártevőt is el kéne kapni ha belebotlik az ember.
2014. ápr. 3. 23:32
4/7 A kérdező kommentje:
Legjobban az érdekel hogy avast vagy nod32 linuxon futva elkapja e a winre / linuxra írt vírusokat is, vagy ha azok nem akkor mi?
2014. ápr. 3. 23:35
5/7 anonim válasza:
Nem tud "bemenni" a Windowsra írt vírus, ez nem így működik.
Maga a vírusos fájl önmagában nem ártalmas amíg nem kerül futtatásra. Ez a futtatás linux alatt nem lehetséges.
6/7 anonim válasza:
A Linux alatt superuser engedely kell a rendszerrel kapcsolatos muveletekhez, ergo amik arthatnak a szamitogepednek. Ergo egy virus nem tudja magat ugy "futtatni" ahogy a Windows alatt.
7/7 anonim válasza:
A Linuxra való víruskeresők, pl. clamav azért vannak, mert a Linux nagyobb része szerver. Van köztük rengeteg email szerver, és fájl szerver is, amik kapcsolatban vannak Windowszal, ami teli szórja mindennel, egy másik gép meg így könnyebben megkaphatná a vírusos fájlokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!