Milyen programot tudnátok ajánlani, ami megfelel az alábbi célra?
Inkscape tökéletes, és még lopni sem kell, mert ingyenes, ráadásul jól van magyarítva.
@16:58:
Na hiszen! Hogyan is helyezel át egy szövegbuborékot Painttel? Ja, megrajzold, ami alatta van...
Na igen, ez lenne a gond Painttel: nem tudom áthelyezni, ha egyszer elmentettem, akkor örökké ott marad... akkor vagy kezdhetem elölről, vagy úgy marad.
Az Inkscape-nél is adódnának ilyen gondok? (még nem próbáltam, illetve a Paintnél az is zavar, hogy ha Comic Sans-szal írok, akkor ronda pixelek keletkeznek a betűk szélén vízszintesen)
Gimp ingyenes.
megnyitod a képet ráraksz egy átlátszó réteget megrajzolod a buborékot hozzáadod a szöveget.
a rétegeket bárhová átrakhatod bármikor
A végső verziót pedig jpg-be exportálod.
Amúgy én anno power pointba csináltam egy tökjott még animálva is volt :)
Az Inkscape vektorgrafikus program, tehát a benne létrehozott rajzi elemek és szövegek utólag is tetszés szerint, minőségromlás nélkül változtathatók. Importálhatók bele bitképek is, ezekre természetesen nem érvényesek a görbék előnyös tulajdonságai -- egyszerű, sík színezésű rajzokat viszont görbékké alakíthatsz (vektorizálhatsz) benne, akkor már igen. Az elemek külön-külön mozgathatók, változtathatók, de ha szükséges, csoportokba rendelhetők, a csoportok szétbonthatók. Az elemeket ki-bekapcsolható és lezárható rétegeken helyezheted el. Ahhoz, hogy mindez a továbbiakban is szerkeszthető legyen, a program saját formátumában, SVG-ben kell elmentened. A végleges képet szokásos képformátumként kizárólag PNG-be exportálhatod, de ezt bármelyik nézegető vagy képszerkesztő JPG-vé tudja alakítani, ha úgy praktikusabbnak találod. PDF-ben is menthetsz. Nyomtatni közvetlenül a programból is tudsz, ehhez nem kell exportálnod. A szövegeket a gépre telepített betűtípusok bármelyikével írhatod. Sok minden egyebet tud még, érdemes tutoriálokat olvasgatnod:
Egy gyors próba, bitképre rakott buborékokkal és szöveggel:
Függelék:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!