Erre a gépre melyik lenne a legmegfelelőbb virtuális számítógép program?
Ezt úgy értem, hogy melyikkel futna a legjobban a virtuális rendszer. Csak nosztalgiázásra kéne, semmi komolyabbra (max. egy pár perc internetre). Komolyabb rendszert sem akarok futtatni, csak az XP-t és az annál régebbi Windows-okat (95-ig bezárólag). De a lényeg, amin futtatni szeretném a virtuális gépet:
Windows 8.1
Intel 2955U (két magos, 1.4 GHz-es processzor, a feladatkezelő szerint a virtualizálás engedélyezve van)
2 GB RAM (ha nem futtatok semmit, akkor mindig van 1 GB szabadon, tehát maximum annyit tudok ráengedni, de szerintem ennyire csak az XP-nél lesz szükség)
Intel HD integrált videókártya (arra csak elég, hogy 32 mb videót ráengedjek a rendszerre)
1366*768 felbontású kijelző
Bár szerintem nem lényeges, de ez egy laptop.
"a feladatkezelő szerint a virtualizálás engedélyezve van"
Ez a lényeg.
Ezen túl szinte mindegy. Általában ezeket használják a legtöbben:
1. VMware Player
2. VirtualBox
3. Virtual PC
De van még egy pár.
Hogy laggolni fog-e, az attól függ, hogy mennyire telheled a gépet, akár a vendég oprendszerben, akár a valósban. Azt tudnod kell, hogy egy virtuális gépen futó rendszer kicsit mindig jobban terheli a valós gépet, mintha natívan futna.
De így ránézésre nem lesz vele gond. :)
Ha odaadod a virtuális gépnek az összes szabad memóriád abban nem sok örömed lesz.
512nél többet ne adj neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!