Mi miatt végezheti lassan a számításokat a gépemen az R matematikai program?
re: fGhw39-84th
A beépített függvények jól működnek. Windows 7-et használok, lehetséges, hogy emiatt működik kevésbé hatékonyan?
Lehet buta kérdés, de sajnos fel kell tennem, hogy érted azt, hogy én fordítottam-e?
A scriptet részben írtam én, és most éppen arra gyanakszom, hogy nem megfelelően adtam meg paramétereket.
Utóbbira is gyanakszok/gyanakodtam, elég nagy adatmennyiség, viszont az R mellett más programok gond nélkül futnak, és az R is csak sok idő, mire végez.
A fordírás (compilation) azt jelenti, hogy a forráskódból te magad fordítod gépi kóddá. Az R nyílt program, linux alatt szoktak ilyet csinálni. És ha a fordítást nem megfelő fordítóval csinálják, akkor előfordulhat ilyesmi.
Én RStudiot használok OSX alatt, ha van kedved elküldheted a függvényt és az adatsort, megnézhetem, hogy milyen gyorsan fut le nálam. Ez egyébként a legjobb tesztelés, ha ugyan azt máshol is megpróbálod lefuttatni, és megnézed, hogy milyen gyors (ha már statisztikát csinálunk, ugye :-).
Köszönöm szépen, azt is, hogy leírtad, mit jelent és a segítséged is!
Megtudom oldani, hogy másik gépen futtassam, ahol biztosan nem lesz a gép hardver-hiányosságai miatt lassú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!