Lehetséges az, hogy pár év alatt annyira megtelik egy gép "begyűjtött adattára", hogy semmi hely nem marad a C meghajtón?
Hát nem egy emberről lenne szó, háromról. :)) De én eléggé ódzkodok a linuxtól, a windowst már annyira megszoktam..
Nem olyan egyszerű mindent lementeni, lenne vagy 60-70 giga, nemigazán van ilyen adathordozóm. Meg igazáól úgy vagyok vele, hogy ha a főnököket nem érdekli, engem mért érdekeljen. Zavarni zavar, de én biztos nem állok neki újratelepítgetni, sosem csináltam, több kárt okoznék, mint amennyi haszon lenne belőle. :)
Akkor csináld azt amit először írtam:
Futtatásba: cleanmgr.exe
Visszaállítási pontok, felesleges fájlok stb. törlése!
CCleaner szükséges, szedd le hozzá a ccenhancert (csak futtatni kell) az kibővíti a listát hogy hatékonyabban takarítson:
Adatokat meg előbb-utóbb menteni kell, akárcsak ha tönkremegy az oprendszer újratenni.
Az adatok másik partíción vannak mint a rendszer akkor újratelepítéskor megmaradnak! A dokumentumok mappában sem érdemes tárolni, mert ilyenkor a tartalma törlődik.
Hát igen, ennyi adathoz már valahonnét kölcsön kéne kérni egy külső vincsesztert, vagy akár egy használt belsőt venni bagóért.
Ami az átszokást illeti, bekapcsolod a gépet, elindítod a LibreOffice-t, dolgozol vele, mented a fájlt egy neked tetsző helyre. Mi a különbség, a háttérkép? De nem akarom erőltetni pont a linuxot, ideig-óráig a Windows újratelepítése is megoldja (ha volna, aki foglakozik vele, akkor nem is olyan rövid időre). De az is kényes művelet, azt sem javaslom biztonsági mentés nélkül.
"ha a főnököket nem érdekli, engem mért érdekeljen."
Ez a mondat megbizsergette bennem az otthonosság érzését: Lám, itthon vagyok, Magyarországon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!