Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehetséges az, hogy pár év...

Lehetséges az, hogy pár év alatt annyira megtelik egy gép "begyűjtött adattára", hogy semmi hely nem marad a C meghajtón?

Figyelt kérdés
Egyedül a programfájlok vannak rajta, semmi letöltés, semmi nagy helyet foglaló dolog.. és mégis, annyi memória nem maradt, hogy egy nagyobb méretű képet sem tud már megnyitni... Mit lehetne tenni?
2014. márc. 27. 18:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
MSOffice sem biztos,hogy licenszes, jobb lenne lecserélni (a Windows újratelepítése után) az ingyenes LibreOffice-ra. A Calc ugyanaz, mint az Excel, csak többet tud annál.
2014. márc. 28. 12:36
 12/16 tabaki ***** válasza:
Erre majdnem azt mondom, hogy több értelme volna az egész rendszert linuxra cserélni, csak az a leltár nyugtalanít... Ha az Excelen kívül tényleg nem kell hozzá más, akkor tiszta sor, LibreOffice vagy OpenOffice linuxra is van. A többiről meg az operációs rendszer gondoskodna.
2014. márc. 28. 15:44
 13/16 csacsi2 ***** válasza:
Én nem tanulnék bele egy új oprendszerbe, csak a meló kevéért és itt nem egy ember hozzászokásáról lenne szó, szóval szerintem nem aratna osztatlan sikert!
2014. márc. 28. 15:50
 14/16 A kérdező kommentje:

Hát nem egy emberről lenne szó, háromról. :)) De én eléggé ódzkodok a linuxtól, a windowst már annyira megszoktam..

Nem olyan egyszerű mindent lementeni, lenne vagy 60-70 giga, nemigazán van ilyen adathordozóm. Meg igazáól úgy vagyok vele, hogy ha a főnököket nem érdekli, engem mért érdekeljen. Zavarni zavar, de én biztos nem állok neki újratelepítgetni, sosem csináltam, több kárt okoznék, mint amennyi haszon lenne belőle. :)

2014. márc. 28. 21:01
 15/16 csacsi2 ***** válasza:

Akkor csináld azt amit először írtam:

Futtatásba: cleanmgr.exe

Visszaállítási pontok, felesleges fájlok stb. törlése!

CCleaner szükséges, szedd le hozzá a ccenhancert (csak futtatni kell) az kibővíti a listát hogy hatékonyabban takarítson:

[link]

Adatokat meg előbb-utóbb menteni kell, akárcsak ha tönkremegy az oprendszer újratenni.

Az adatok másik partíción vannak mint a rendszer akkor újratelepítéskor megmaradnak! A dokumentumok mappában sem érdemes tárolni, mert ilyenkor a tartalma törlődik.

2014. márc. 28. 22:40
 16/16 tabaki ***** válasza:

Hát igen, ennyi adathoz már valahonnét kölcsön kéne kérni egy külső vincsesztert, vagy akár egy használt belsőt venni bagóért.

Ami az átszokást illeti, bekapcsolod a gépet, elindítod a LibreOffice-t, dolgozol vele, mented a fájlt egy neked tetsző helyre. Mi a különbség, a háttérkép? De nem akarom erőltetni pont a linuxot, ideig-óráig a Windows újratelepítése is megoldja (ha volna, aki foglakozik vele, akkor nem is olyan rövid időre). De az is kényes művelet, azt sem javaslom biztonsági mentés nélkül.

"ha a főnököket nem érdekli, engem mért érdekeljen."

Ez a mondat megbizsergette bennem az otthonosság érzését: Lám, itthon vagyok, Magyarországon!

2014. márc. 28. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!