Ti hogyan alakítjátok a partíciót Ubuntun? 500Gb os merevlemez esetén?
4GB SWAP
20GB / (/tmp miatt, zavaró ha elfogy a hely miközben pl. egy DL DVD -t írok, vagy épp nagyméretű tömörített mappával dolgozom)
10GB /home (1 felhasználásnak bőven elég)
maradék /egyeb (ide kerülnek a nagyméretű dokumentumok)
/var és /bin -t is külön lehet tenni.
Nekem most így van, hasonló méretű lemezen:
2GB RAM-hoz 2GB swap
32GB \ (bőven sok, de inkább nagyobbra hagytam anno)
A maradék fele \home
másik fele külön partíció NTFS-re formázva, mert néha XP-hez kell nyúlni, és ott vannak a közös cuccok.
Bocsi, nem \ hanem /
Most nem otthon vagyok, és néha már keverem. :))
Nekem is ugyanekkor hdd van :)
swap: 4200 mb, mert a 4 gb nem lesz pont annyi, mint a memória. 3919 mb ram és 3813 mb a swap nekem, ha 4 gb-ot adok meg. Végülis nem baj, de sosem lehet tudni.
/: 25 - 30 gb. Gondolok arra, hogy hátha játszani szeretnék vagy később mellé telepíteni egy másik pingvint.
/home nekem nem kell. Ez arra jó, hogy újratelepítés esetén megmaradjanak a beállításaid. De ha másik rendszert vagy másik felüleletet teszek fel legközelebb, akkor nem sokra megyek vele, csak a helyet foglalja.
/Data -t szoktam a fennmaradó helynek adni. Telepítés után pedig engedélyezem, hogy ne csak a rendszergazda írhasson rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!