Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan nyomtassak ki ekkora...

Hogyan nyomtassak ki ekkora méretben és jól?

Figyelt kérdés
sziasztok, már kb a 3. adik a4-es fotópapíromat rontom el mert egyszerűen nem jövök rá hogy hogyan kell jól beállítani a méretet.. Lényeg az hogy van egy A4 es fotópapírom ami letéphető szóval ragad a másik fele és 9x13 asokra van osztva.. Ebben az a lényeg hogy a 9x13 as részek nem egyből kezdődnek hanem van ugye széle (keret), na és a szélére rányomtat egyből és nem ott kezdi ahol kéne, ezt hogyan lehet beállítani?
2014. márc. 24. 14:24
 1/7 coopper ***** válasza:

Szia.

1. Milyen programmal nyomtatsz ?

2. Ha másolható a fotópapir (mármint ha vannak rajta jelölések igy értem a másolást) akkor másold le, vagy kézzel jelöld be sima papiron a jelöléseket, és sima papiron gyakorolj addig amig nem leszel megelégedve az eredménnyel.

3. Vannak olyan nyomtatók amik tudják a keret nélküli nyomtatást, lehet hogy neked is ez van beállitva, akkor viszont ezt bele kell számolni az elhelyezésbe.

4. Olyan programmal kell nyomtatnod, amiben megtudod adni az objektumok (képek) elhelyezkedését és méretét. Nem a legjobb példa :

pl. WinWord egy kicsit fapados, de ha készitesz vele egy jó sablont, akkor csak bele kell a képeket szúrni és méretre igazitani őket. (Ha nekem kellene megcsinálni én coreldraw-val késziteném el)

Sok sikert.

Üdv.

2014. márc. 24. 16:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Lehet kicsit érthetetlenül írtam ezért inkább megpróbáltam lerajzolni [link]

Na szóval ahol vannak a makrók oda nem szabad hogy nyomtasson szóval hagyja ki, ezt milyen programban lehetne megcsinálni? Eddig sima windowsos nyomtatásban próbáltam, meg hp nek van ilyen fotónyomtató alkalmazása, de sajnos sehol sem lehet beállítani a makrót. A fontos az hogy ki lehessen választani hogy fotópapíron nyomtassa

2014. márc. 24. 16:57
 3/7 coopper ***** válasza:

Szia.

A nyomtatás beállitása azt, hogy fotopapirra nyomtasson, az a nyomtatási tulajdonságoknál kell beállitani (tehát mindegy milyen programból nyomtatsz, mindenhol beállitható a fotopapir).

Na számoljunk egy kicsit :

10 mm (bal margó)+90 mm+ 90 mm+10 mm (jobb margó)=200 mm

12 mm (felső margó)+130 mm+130 mm+15 mm (alsó margó)=287 mm

Ezzel szemben az A4 méret 210mm x 297 mm.

Ha igy szeretnéd, hogy középen összeérjenek a képek akkor a következő felosztást javaslom :

210 mm = 15 mm (bal margó)+ 90 mm+ 90 mm + 15 mm (jobb margó)

297 mm = 18 mm (Felső margó + 130 mm + 130 mm + 19 mm (alsó margó)

Programot próbálgattam, de sem a Word sem az Excel nem nagyon alkalmas a feladat megvalósitására.

Sok sikert.

Üdv.

2014. márc. 24. 18:20
 4/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Talán a powerpointtal megoldhatod, itt egy minta : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2014. márc. 24. 19:27
 5/7 A kérdező kommentje:
szia máris nézem:) köszi az eddigi segítséget!
2014. márc. 24. 19:29
 6/7 A kérdező kommentje:
a egész négyzetnél az a gond hoyg 18 cm van megadva szélességnek de 19 igazából a magasságnál pedig 26 van megadva de igazából 27 a keretet nem beleszámítva egyiknél sem, ezt megtudnád oldani?
2014. márc. 24. 20:54
 7/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Nem is értem, mit szeretnél, de azt Te is meg tudod oldani : Rákattintasz jobb egérrel a keretre, a megjelenő menüből "Méret és poziciót" választod, A megjelenő ablakban beadod neki a szerinted jó adatokat. Majd az alata lévő "Elhelyezést" választva kiszámolod, hogy milyen értékek esetén esik középre : 21-18=3, 3/2= 1.5 cm, 29.7-26=3.7 3.7/2=1.85 a 18x26 cm esetében

Kép : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2014. márc. 24. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!