Hogy érem el a boot menüt, és módosítom a boot
sorrendet windows 8.1 alatt?
Figyelt kérdés
Elkészítettem a bootolható pendrive-ot, mindent lementettem, de csak ezután döbbentem rá, hogy nem tudom átállítani a boot sorrendet, mert képtelen vagyok belépni a bios-ba. Próbáltam gombokat nyomkodni, és a gépházból is, de ott nem jelenik meg az UEFI-s lehetőség, mint ahogy kéne. Tud esetleg valaki segíteni?
Megnézed az alaplap típusánál hogy mi a belépés az UEFI-be.Vagy a menübe vagy a BOOT menedzserbe.Tipus>user manual és a szám az bármilyen nyelven szám.
2014. márc. 23. 11:33
2/10 anonim válasza:
A pendrive legyen bedugva a gépbe. Indítsd újra a gépet és nyomkodd a Del billentyűt (általában ezzel lehet belépni a BIOS-ba, de közvetlenül a gép indítása után meg is jeleníti neked, hogy mely gombokkal lehet a BIOS-t elérni. Ott a Hard Drives menüpontban állítsd be legelsőnek a pendrive-ot, majd a Boot menüben szintén a pendrive-ot állítsd be elsőnek, majd mentsd el a beállításokat. Ekkor újraindul a gép és ímmár a pendrive-ról fog bootolni.
2014. márc. 23. 11:36
3/10 anonim válasza:
Akkor mi van ha a gép indulása után csak annyit lát mondjuk hogy samsung és utána hogy tölt a Windows?Lehet hogy az az egy gépen amin láttál ilyen bootolást életedben be volt állítva.Amúgy is az F gombok a gyakoribbak már nagyon régóta.De ez UEFI ezt egérel fogja kezelni.De ahhoz először meg kell jeleníteni.
2014. márc. 23. 11:47
4/10 anonim válasza:
Nem kell baromságokat írni. Az én BIOS-om is UEFI-s, tehát tudom, mit beszélek.
2014. márc. 23. 12:01
5/10 anonim válasza:
Dehogy tudod.
2014. márc. 23. 12:12
6/10 anonim válasza:
Nos azt a kérdező nem írta, hogy milyen alaplapja van, de talán mondhatjuk, hogy a nálunk kapható alaplapokon általában AMI ill. AWARD BIOS van (természetesen itt az asztali PC-kre gondolok). Mindkét BIOS elérhető a Del billentyűvel.
Ha mégsem AMI ill. AWARD BIOS van az alaplapján, akkor majd utána néz, hogy milyen billentyűvel vagy billentyűkkel érhető el az ő BIOS-a. A boot sorrend beállítása pedig úgy történik, ahogy azt fentebb leírtam.
2014. márc. 23. 12:45
7/10 anonim válasza:
A kérdező nem a sorrend beállítását kérdezte az nem egy nagy ügy.Most nem a szomszéd hívott át hogy kapcsold be a média playert.Az a gondja hogy nem jut be a menűbe.Hát az pedig úgy megy hogy utána néz.Nem ilyen találgatós gombnyomogatósra hallgat.AMIKÁM.
2014. márc. 23. 13:02
8/10 anonim válasza:
A kérdező azt írja: "Próbáltam gombokat nyomkodni, és a gépházból is"
Próbáld meg értelmezni: "a gépházból is"
Ez remélem szerinted is azt jelenti, hogy az op.rendszerből akart a BIOS-ba belépni.
Nos erre adtam én egy lehetséges választ. Majd ha pontosan megírja, hogy milyen alaplapja van, én is pontos választ fogok neki adni a BIOS-ba való belépést illetően.
A témát befejeztem, a további okvetetlenkedésed ill. értetlenkedésed nem érdekel, a kérdező szempontjából pedig nem releváns.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!