Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudom ezt megoldani MS...

Hogyan tudom ezt megoldani MS Accesben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy példa, amit sehogyan sem tudok megoldani. Vannak termékeim, amelyek tömege különböző mértékegységekben vannak megadva. Olyan lekérdezést kellene készítenem, ahol összeszámolja az egyes hónapokban az eladott termékek tömegének összegét(egy mértékegységben).

Hogyan tudom a különböző mértékegységeket egyformára váltani, és hogyan tudom minden hónapnak külön összeadni az eladott termék mennyiségeit?

A hónapok dátum formában vannak.

A segítséget előre köszönöm!

2014. márc. 19. 18:29
 1/2 Tengor ***** válasza:

Accessben pontosan nem tudom, hogy hogy is megy, de azért leírom, hogy más rendszerben, hogy menne:

Csinálnék egy táblát, ami a mértékegységek közötti váltást végzi. Pl kg lenne a közös méréktegység, akkor lenne egy sor, amiben szerepelne a g és mellette a szorzó: 0,001 és lenne egy másik sor, amiben szerepelne pl a bécsi font mellette a szorzó 0,5606.

Ezután írnék egy lekérdezést, ahol az eladott termékekhez hozzácsatolnám a fentebb írt váltó táblát a mértékegységek alapján.

Utána csoportokba szedném a GROUP BY-al a dátum első 7 karaktere alapján (LEFT(dt,7) => (2013-04) és a SELECT után menne LEFT(dt,7) illetve az eladás tábla tömeg sorának és a mértékegység váltó szorzatának summája.

Bocsi ha nagyon kusza, délután van már :$

2014. márc. 19. 18:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! A táblás átváltás működik, de a hónapokkal még mindig gondban vagyok.
2014. ápr. 10. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!