Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A DVD lejátszóm nem tudja...

A DVD lejátszóm nem tudja lejátszani a kiírt filmet. Muszáj konvertálnom?

Figyelt kérdés

Nemrég letöltöttem néhány filmet, amiket szerettem volna kiírni DVD-re. Ezek zöme .mp4 formátumú volt, de az egyik .avi-ban jött le. Az LG DVD lejátszóm csak azt az egy .avi formátumú fájlt ismerte fel, ezért gondoltam a többit is át kéne konvertálni ebbe. Sajnos ebben nem vagyok jártas, de kicsit olvasgattam neten és letöltöttem egy Freemaker nevű konvertáló programot. El is kezdtem a konvertálást, az első probléma ami felmerült az volt, hogy hova mentsem, mivel a fájl mérete nagyobb lett volna mint az eredeti és ez kis gondot okoz... a másik probléma az volt, hogy kb. 10 perc alatt csupán 1-2%-ot haladt a mutató és ezt elég lassúnak találtam, mert így órákig is eltarthat.

Nincs valami más lehetőség amivel meg tudnám oldani ezt a problémát?

Vagy nincs valami gyorsabb konvertáló, vagy ilyesmi?

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2014. márc. 15. 19:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"...sajnos a kodek számomra ismeretlen fogalom.."

A kodek jelöli azt az eljárást ami megszabja hogy milyen algoritmussal kell lejátszani a filmet...

"azt hogy lehet "beállítani"?"

Minden konverternél be lehet állítani. Ilyen pl a DivX és az XviD, amit ajánlottam pont azért, mert ezeket szokták ismerni az asztali lejátszók...

"Azt még kipróbálhatod, hogy az mp4-et átnevezed avi-ra..."

Ez sajnos nem fog menni. Ezért kell konvertálni...

"óóóó jesszus... több mint 5 órán át konvertál egy filmet.. te jó ég :D"

Igen, lassú gép, sok idő...

"jobban járok ha inkább leszedem újra valahonnan .avi-ban"

Igen, ha a kodekje megfelelő lesz akkor jobban jártál, de ha nem akkor nem úszod meg a konvertálást, mert ránézésre sajnos nem derül ki egy AVI-ról, hogy milyen kodekkel készült...

2014. márc. 16. 10:43
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

Most már azt hiszem értem. :D

Ahonnan letöltöm a filmet ott fel van tüntetve a kodek, csak eddig nem tudtam mi az. Akkor majd ügyelek rá, hogy azt töltsem le ami passzol a lejátszómhoz. :)

2014. márc. 16. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!