Le tudnátok írni azt a Linux verziót ami nektek legjobban bejött és hibamentesen futott?
Figyelt kérdés
Végleg lemondtam a Windows -rol.6 évig nyomtam, de betelt a pohár.A folyamatos hardver inkompatibilitások, lassú betöltések, millió vírusok.Azt szeretném ha Linux verziókat írnátok.Nekem nem kell sok dologra.A lényeg, hogy a leggyorsabb legyen, de azért lehessen testreszabni is.Legyetek szívesek olyanok írjanak, akiknek vannak tapasztalataik.Előre is köszi!!Ui.: Nem sajnálok időt szánni Linux megismerésére, és egy kis új felfedezésére sem.El szeretném felejteni a Windows..2014. márc. 13. 20:33
2/9 Tengor válasza:
Linux mint XFCE (most épp a 14-es)
3/9 anonim válasza:
Bármelyik, ha ért hozzá az ember.
4/9 anonim válasza:
Kezdőknek OpenSUSE-t ajánlom. Általában Ubuntut szokták, de már az is kezd amolyan Windows módra elkurvulni.
Debian pedig kezdőnek túl bonyolult. A többivel nem próbálkoztam, SUSE-ban megtaláltam amit kerestem.
6/9 Tom Benko válasza:
Arch Linux XFCE-vel. Régen UhuLinuxot használtam, de sajnos bealudtak, azóta csak nem hivatalos forkja van, pedig nagyon jó rendszer volt. A Manjaro is kedves rendszer, az egyik kolléga gépén azt babusgatom. Azt javaslom, próbálj ki párat, aztán hátha megtetszik. A wines beidegződéseket viszont felejtsd el.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat.Valoszinü leszedek párat és kipróbálom, majd amelyik megtetszik, és had szóljon :) Köszönöm mindenkinek!
2014. márc. 14. 08:10
8/9 anonim válasza:
Évekig használtam Ubuntut mindenféle hiba nélkül. Aztán vettem egy új gépet és szívtam a wifi adapterrel, a képernyővel, meg néhány nem reprodukálható furcsa hibával.
Azóta Manjaro XFCE -t használok. Gyors, stabil, nagyon kafa, de teljesen kezdőnek nem ajánlanám.
Első disztrónak a Mint jó választás lehet. Ha lassú a géped, akkor az XFCE vagy a MATE változatot ajánlom. Egy közepesnél jobbra mehet a Cinnamon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!