Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ez lenne az első munkám...

Ez lenne az első munkám Blenderben ami nem egy tutorial videó lemásolásával készült, Szerintetek milyen? Egy gyenge 2-est kapok rá, így elsőre?

Figyelt kérdés

[link]

Igazából tudtam volna rajta még túlórázni...

De a gépem úgy döntött hogy ez a vége,

innentől bármit (még 1 fát, pár spot viulágítást a villanyoszlopokba [offtopic]amik elég gagyik lettek, de nem azokon van a hangsúj[/offtopic] és rendereléskor jött a kis hibaüzenet "c++ runtime error".

Szóval ez lett a végeredmény. És kérlek ne a politikai nézeteitek alapján hanem a kép alapján ítéljetek. :D

Szóval a kérdés annyi elsőre el megy? :D

2014. márc. 12. 11:03
 1/6 tabaki ***** válasza:
100%
Másolás-e vagy sem, első munkának kiváló. Kár, hogy nem nagyobb a kép, akkor jobban meg lehetne ítélni. Valamivel több realitást csempéssz a tárgyakba (a fák meg a lámpák formája nagyon művi), a többi része kafa. Indulásnak mindenesetre bravúrstikli, talán mondanom se kell, hogy nekem nem hozta ezt nívót az első munkám, csak mostanra merem jártatni a pampogómat...
2014. márc. 12. 11:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Elsőnek nagyon jó, nekem csak később sikerült mutatnivalót alkotnom.

Szerintem sokat jávítana még a képen, ha jobban elforgatnád az egyik fát és a scale-en változtatán az egyiknél, csak hogy jobban különbözzenek. A vignette szerintem túl sok. Talán ha csak a sarkát sötétítenéd, jobban nézne ki, de alapból a kép is túl sötét. Ha egy picit világosabb lenne (erősebb kontrasztal), égy egy kicsit kékebb (kék filter photoshopban), jobban nézne ki.

Off topic: inkább használj 3ds maxot vagy maya-t a jövőben, ha nem csak hobbi szinten szeretnéd csinálni.

2014. márc. 14. 12:33
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a jótanácsokat! Igen, gondoltam rá hogy át térek a Mayára, de egyenlőre a Blendert akarom ki ismerni kicsit jobban. Meg amúgy is csak hobbi szinten foglalkozom a dologgal, sajnos nem igazán hiszem hogy olyan szinten el tudnám sajátítani a 3D művészetét hogy ennél többre is fussa tőlem. :)
2014. márc. 18. 10:52
 4/6 tabaki ***** válasza:

Azért ne keseredj el, unaloműzőként a lótúró kis hobbiprogrammal is össze lehet ügyetlenkedni elfogadható amatőrmunkákat. Néhány, elsősorban az itteni érdeklődők kedvéért rajzolt ábra:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezek nem sokban különböznek egymástól, de most csináltam, hadd legyen fönn mind a kettő:

[link]

[link]

2014. márc. 19. 04:30
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem is kesergek :) és ez lenne a következő képem ---> [link]

Még így amatőr szemmel is látom hogy, van rajta bőven kivetni való, de azért alakul a dolog :)

2014. márc. 20. 13:42
 6/6 tabaki ***** válasza:

Az látszik, hogy igényesen dolgozol, a többi meg jön magától. Megint a formákra ügyelj, így nemigen hihető, hogy ez a korlát kőből van. A textúrákat meg Generated helyett inkább Objectre illeszd, akkor nem nyújtja szét a mintát (mozgóképen, ha jól emlékszem, ez nem teljesen kóser, de állóban jó).

Egy próba, ragyavert felszínnel (nehogy azt hidd, hogy ezt kőszerű textúrának tartom, csak addig élvezkedtem vele, amíg kifutottam az időből):

[link]

2014. márc. 20. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!