Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » XP újratelepitése merevlemezről?

XP újratelepitése merevlemezről?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet? Amim van: egy futó XP. Ha újrainditom, akkor merevlemezről elindul. Csak szeretném újratelepitenem. Amim van: internet hozzáférés. CD, USB nem működik, nem lehet arról telepiteni. Bármit a gépre tudnék másolni, mert egy másik gépen egy ftp szerverről oda tudok bármit másolni. Természetesen a teljes XP telepitőt is. Csak az a kérdésem, hogy hogyan tudom feltelepiteni. Az XP telepitőjében van egy setup.exe. Azt elinditom és működni fog? Csak ugye 1 dobásom van, mert ha nem sikerül valamiért a telepités, többé nem fogom tudni elinditani a gépet, mert se USB-ről, se CD-ről nem lehet használni. (Rossz a CD, USB-ről meg nem lehet boot-olni a BIOS szerint). Szóval ne azt ajánljátok, hogy cseréljem ki a CD-t, mert ez egy régi gép, nem költenék rá, de szeretném újratelepiteni. Köszönöm!
2014. márc. 12. 08:45
 1/4 anonim ***** válasza:
2014. márc. 12. 08:56
 2/4 A kérdező kommentje:

huhh. Köszi a választ. Hát nem tudom, hogy megpróbálkozzak-e vele, ugyanis csak 1 dobásom van és elég soklépcsős beállitás kell hozzá. Aztán ha csak egyvalami nem stimmel máris megszivtam.

Szerintem nem működne a teljes XP telepitő felmásolása, majd a setup.exe inditása?

2014. márc. 12. 09:13
 3/4 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem működne a teljes XP telepitő felmásolása, majd a setup.exe inditása?"

Ahhoz hogy bármilyen programot elindíts, először a gépnek bootolnia kell valami rendszert. Ha nincs miről bootolni, nem fogsz tudni elindítani semmilyen exe-t.

Szóval a fő kérdés, hogy miről bootoljon a gép. De hátha jönnek még válaszok, a fenti az egyik megoldás.

2014. márc. 12. 09:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy radikálisabb megoldás, hogy kiveszed a merevlemezt, átrakod a másik gépbe, telepíted rá az XP-t, utána vissza.

Nem túl elegáns, de többen írták már, hogy működött. A drivereket már a kérdéses gépen telepítsd rá.

2014. márc. 12. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!