Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Corel draw-al készül az...

Corel draw-al készül az öltözékre való rajzok logók pecsételése?

Figyelt kérdés
ukrajnában élek és jól rajzolok kézzel. felkértek hogy rajzokat készítsek egy török cégnél ahol a trikókra lehet kinyomtatni a rajzaimat.
2014. márc. 6. 21:36
 1/3 tabaki ***** válasza:

Szerintem bátran kérdezd meg a formátumot. A mai nyomdatechnikával bármilyen kép használható, a pólós maszekok például közönséges JPG-t is nyomnak. Egy általános bitkép bármilyen képszerkesztővel létrehozható, így CorelDraw-val is. Maga a CDR formátum speciálisnak számít, de a kedvező tulajdonságai miatt könnyen lehet, hogy a cég jól tudja használni. Ugyanezzel az erővel viszont megeshet, hogy inkább az Illustratort vagy valami egyéb vektoros programot preferálnak, az is lehet, hogy tökmindegy. Kivételesen nem erőltetem az Inkscape-et, noha az is vektorgrafikus program, és mindkét említett professzionális program olvassa a fájljait, de a formátumváltás mindig rizikós. Ha a végeredmény bitkép is lehet (PNG-be tud exportálni), akkor viszont ajánlom az egyszerűsége miatt. Mivel mégiscsak nyomtatásról van szó, nincs kizárva, hogy színre bontás is szükségeltetik, akkor maradnak a profi programok.

Összefoglalva: Nem látom indokoltnak, hogy kötelezően éppen a CorelDraw-ra legyen szükség, tehát nem a dilettantizmus jele, ha megkérdezed, hogy megfelel-e nekik, vagy milyen formátumot szeretnének, hogyha nem. Ha felőlük mehet, a CorelDraw nagyon jó választás a célra.

2014. márc. 6. 23:30
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2014. márc. 7. 05:55
 3/3 coopper ***** válasza:

Szia.

Mivel a corel tudja a pdf-be való közzétételt, én ezt a formátumot javaslom, rengedeg előnye van, és nagyon sok program tudja importálni.

Sok sikert.

üdv.

2014. márc. 7. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!