Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hol található az Openoffice....

Hol található az Openoffice. Org program Opendocument-képlet objektuma?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy le szeretném törölni a gépemről az Openoffice-t, mert nem teljesen kompatibilis a MS Word-ös kiterjesztésekkel, azonban a Writer-ben beszúrható képlet objektum nagyon jó, és dinamikus. A MS Word is tudja azt kezelni, viszont ahhoz fent kellene hagyni a gépemen az Openoffice-t. Nem tudja esetleg valaki, hogy ezt az 'objektumot' hol találom, vagy hogy érhetem el, hogy az rajtamaradjon a gépen?

2014. febr. 27. 22:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem sehogy, ha törlődik a program,akkor minden törlődik. Hogy érted,hogy nem teljesen kompatibilis?
2014. febr. 28. 15:46
 2/9 A kérdező kommentje:

Ha elküldöm valakinek a doc-ot a képek nem ugyanott vannak, stb. De az excel miatt végképp nem jó, mert a cellák méretei elcsúsznak. És mivel még mindig a MS Word-öt és Excelt használják a legtöbben, ezért muszáj cserélnem.

De egyébként valahol kell lennie egy fájlnak, amit ha átmásolok valahova, majd vissza, akkor megmarad.

2014. febr. 28. 19:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó mondatot nem értem.

És azt sem,hogy amit a kiírásban van, mit értesz az "Org program Opendocument-képlet objektuma" alatt?

Én szeretem az open offict,szerintem nem rosszabb semmivel, a wordnél.

2014. febr. 28. 21:37
 4/9 A kérdező kommentje:

Persze, hogy nem rosszabb. Ha mindenki Openoffice-t használna mindenki, akkor nem lenne semmi gond vele. De mivel bevett szokás a MS Word használata, ezért sok problémába botlik ez. Mindegy ezt nem részletezem. A lényeg, hogy: Ha valaki Word doc-ot küldött nekem, nem volt garantált, hogy ugyanúgy fog kinézni nálam, mint az eredeti (pl. több oldalra jön ki, mert egy kép el van csúszva). És a képlet alatt pedig azt értem, hogy... megnyitod az Openoffice-Writer-t. Ott van, hogy Beszúrás-> Objektum -> Képlet.

És mivel most, hogy a gépemen van a Word, objektumként be tudom szúrni ugyanezt, ezért kell lenni valami forrásfájlnak, amivel ezt megtarthatom.

2014. márc. 1. 02:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Értem ezen nem hiszem,hogy lehet segíteni, de pl nem tudom akkor nem e jó lenne,ha olyantól kapod vagy szerzed a dokumentumot akinek ellenkező programja van,akkor egyszerű lenne megkérni,hogy olyan kiterjesztéssel mentse el neked a szöveget,ami neked van. Tehát ha word programon lett szerkesztve az anyag és neked openoffice van,akkor org.-ba mentse el, de ha open office programon lett írva és neked word van,akkor ha elküldi,akkor mentse el word, .doc formátumba és akkor lehet ugyan úgy fog kinézni.

Vagy ha ellenkező dokumentumod van érdemes mentés másként azonos formátumra menteni.

2014. márc. 1. 12:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Persze :D majd írok a tanárnak aki vagy 300 diáknak tart előadást, hogy a kedvemért odt-be mentsen :D
2014. márc. 1. 12:37
 7/9 anonim ***** válasza:
De azt írtam,hogy már word van neked, csak nem találsz valami forrásfájlt, amit nem igazán értek, elvégre minkét programba u.a. kellene lennie.Vagy képet,szimbólumot írsz,amit be kell szúrni,de nem találsz? Ezt a problémát nem lehet 2 különböző programmal össze fésülni,ami eltérő,az eltérő.
2014. márc. 1. 13:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Így akartam:

De azt írtad,hogy már word van neked, csak nem találsz valami forrásfájlt, amit nem igazán értek, elvégre minkét programba u.a. kellene lennie.Vagy képet,szimbólumot írsz,amit be kell szúrni,de nem találsz? Ezt a problémát nem lehet 2 különböző programmal össze fésülni,ami eltérő,az eltérő.

2014. márc. 1. 13:14
 9/9 A kérdező kommentje:
a "formula editorra" lenne szükségem az openoffice-ból, mert ott paranccsal is tudok képleteket írni. Ellenben pl. a mathtype-pal, vagy a windows saját formula editorával mert ugye ott kattintgatni kell, ami egy csomó időt elpocsékol.
2014. márc. 1. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!