Hogyan lehet a 800x600/640x480-as felbontást összeegyeztetni egy szélesvásznú képernyővel?
Figyelt kérdés
Sok játékban vagy szétcsúszik a kép vagy egy fekete keretben van az egész. De például a Call of Duty - Ghosts-ban, vagy a Tomb Raider-ben minden normális csak a grafika minősége csökken. Hogyan lehetne ezt más játékoknál is megoldani? 1280x720-ban eléggé akad és úgy nem az igazi.2014. febr. 23. 21:46
1/4 anonim válasza:
Hát szerintem erre nem nagyon van megoldás, a szélesvásznú monitorok arra vannak kitalálva hogy olyan képet vetítsenek, de lehet hogy nálam okosabban kitudnak segíteni.
2/4 Lajos54 válasza:
Igazán jó megoldás nincs rá. Vagy széthúzott lesz a kép, mint írtad, vagy a monitor két szélén szürke illetve fekete sáv lesz (mivel matematikailag a két képméret aránya így jön ki). Van még egy harmadik módszer, ez a ritkábban használt. Széthúzás nélkül, arányosan átszámítva a teljes monitor szélességében jeleníti meg a képet, viszont alul és felül vágva lesz a kép, vagyis hiányzik belőle.
Még egy módszerrel találkozta, ahol nem négyzet, hanem téglalap alakú pixeleket jelenít meg, de a minőség csapnivaló.
3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, abban reménykedtem hogy valami programmal meg lehet oldani de sebaj!
2014. febr. 28. 18:17
4/4 A kérdező kommentje:
Egyébként a Thief nevű játékkal is ugyan ez van 800x600-as felbontás és nincs se fekete csík, se szétcsúszás. Arra is gondoltam hogy már az újabb játékokat így tervezik, de az új Need for Speed-nek is élvezhetetlenül torz így a képe.
2014. márc. 1. 09:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!