Windows XP ről hova frissitsek?
Tabletekre nem az a rendszer kerül ami a számítógépekre! Van különbség!
És XP gépigénye jóval alacsonyabb mint a Win8-é!
"A 8-nak hasonló gépigénye van, mint az xp-nek"
Nézzük csak!
Az XP hardverigénye:
233 MHz-es processzor (300 ajánlott)
64 MB RAM (128 ajánlott)
800×600-as felbontású VGA
1,5 GB hely a merevlemezen.
Nézzük a Windows 8 minimális hardverigényét:
1 GHZ-es processzor
1 GB RAM
1024×768-as felbontású VGA
16 GB hely a merevlemezen.
Nekem a kettő nem tűnik azonosnak, de még csak hasonlónak sem.
Szeretem, amikor valaki úgy osztja az észt, hogy igazából fingja sincs a témáról.
Az meg, hogy némely tabletre a Win8 BIZONYOS kiadását felteszik, még nem jelenti azt, hogy elfut ugyanazon a hardveren, mint az XP. Igazából logikailag ebből sehogy nem következik.
Az okoskészülékes win8 nem ugyanaz, mint ami a gépeden fut. Ha ugyanaz lenne, akkor a gépedről csak átdobnál mondjuk egy .exe telepítőt és telepíthetnéd rá a programokat, de sajnos ez nem így működik. Az okostelós alkalmazások inkább arra valók, hogy "távvezéreljék" a Win8-as PC-det. Persze vannak rendes standalone alkalmazások is, de azért írom ezt le, mert sztem az ember azt várná egy "okos" verziós Win-től, hogy ugyanaz legyen, mint a PC-s win, ne csak hasonló, nem?
Több ezer Linux disztró van. Ha nem tetszik "A", akkor próbáld ki "B"-t... Nem várhatod el, hogy a világ minden fejlesztője csak a te igényeidet lesse amikor programot fejleszt :D Azért jobb neked a Linux, mert sokkal testreszabhatóbb. Ha tökéletes óperenciás rendszert akarsz, akkor neked is energiát kell belefektetned a konfigurálásába, nem várhatod el, hogy az öledbe pottyantják.
Win7-re is lehet XP-s skin, nem kötelező az aero nélküli win7 kinézetet használni.
De szerintem a vista sokkal jobb, mint a win7/8, ezek csak rémhírek, hogy rossz.
"De szerintem a vista sokkal jobb, mint a win7/8, ezek csak rémhírek, hogy rossz."
Na, egy ujabb szaGerto ur. Most mar nem mosolygok, hanem hangosan rogohok :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!