Ismertek olyan wifi programot ami mutatja a wifi adók helyzetét?
Nem hiszem, hogy létezik, illetve ha igen, korlátozott a használhatósága.
Ha olyanra gondolsz, hogy mondjuk egy google térképen jelenjen meg, ahhoz minden ap-nak közzé kéne tennie a földrajzi helyzetét, ilyennel én még nem is találkoztam, bár a drágább eszközök biztosan tudják.
Vagy ha olyanra, ami azt mutatná, hogy tőled merre van, szerintem legfeljebb egy távolságot lehet számolni, az adó a pontos irányát meghatározni nem lehet, de még a távolságot is nehéz, mivel a jelerősséget illetve a terjedési sebességét befolyásolják a falak illetve a kültéri tereptárgyak.
Olyan program nincs ami megmutatja neked, hogy hol talalhatoak a routerek.
Viszont PC-re biztosan van egy inSSIDer nevu progi, lehet hogy telefonra is. Nem tudom milyen szinten ertessz a szamitogepekhez meg igy pontosabban a routerekhez, de mindegyiknel be lehet allitani, hogy melyik csatornat sugarozza neked a jelet. Ezzel a programmal meg tudod nezni, hogy adott helyen milyen wifi jeleket latsz, ezek milyen erosseguek es milyen csatornan vannak. Peldaul A szomszed az 1 es 6-os csatornak kozotti savot hasznalja, B szomszed a 4 es 8 kozottieket, akkor neked ajanlott a szabad, 9 es 13 kozottire allitani a routert.
(ha barmi kerdesed van, irj privatot)
A jelerősség ismeretében (inSSIDer +1!) be tudod háromszögelni a routerek helyét.
G.
Ahogy mondod. Mivel azonban a méréseket nem kell egy időben végezni, így bármilyen wifis mobil eszközzel mehet a móka! :)
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!