Erre a laptopra Windows 7 Professional-t vagy Windows 8-at rakjak?
Intel Core i3-3110M 2,4 GHz
4 GB RAM
500 GB HDD
Intel HD Graphics 4000
Tegnap vettük a Media Markt-ba a gépet. Windows 8-nak kellett volna rajta lennie de amikor hazahoztuk semmilyen jel sem mutatott arra hogy lenne bármi is a gépen. Még Win 8 matrica sem volt rajta. Ma visszavittük a gépet és kb 1 órás vesződés után sikerült adniuk egy eredeti Windows 8 telepítőkészletet. Viszont nekem van Windows 7 Professional is mivel a munkahelyemen az összes dolgozónak biztosítottak eredeti termékkulcsot ( Office 2010 kódot is adtak ).
Szerintetek melyiket rakjam rá?
Köszönöm!
Akkor azt hiszem a Windows 7 Pro-t rakom rá. Ahhoz már jobban hozzászoktam.
Először is azt nézd meg mihez van driver. Régebbi modellekhez még nincs Windows 8 driver, újabb modelleknél már nincs Windows 7 driver.
Egyébként én is a Win7 Pro -t ajánlom.
Adtak a géphez Windows 8 és Windows 7 driver lemezt is szóval azzal nem lehet gond.
Még annyi hogy a munkahelyemen a rendszergazda két Windows 7 Pro ISO fájlt rakott a pendrive-ra, az egyiknek ez a neve: hu_windows_7_professional_with_sp1_x86_dvd.iso
a másiknak ez: hu_windows_7_professional_with_sp1_x64_dvd.iso
Melyiket kell telepíteni? Mi a különbség a kettő között?
A 32-bites változat:
hu_windows_7_professional_with_sp1_x86_dvd.iso
A 64-bites változat:
hu_windows_7_professional_with_sp1_x64_dvd.iso
Mivel csak 4 GB RAM van a gépedben és nincs diszkrét videokártya további dedikált video memóriával, így rakhatod akár a 32-bites változatot is. Teljesítményben csak mérésekkel van különbség köztük, nem lehet érzékelni.
A 64-bites -el ugyan úgy tudod futtatni a 32-bites programokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!