Egy linux operációs rendszernek mennyi helyre van szüksége?
Ha NTFS-st használsz az egyébnek, akkor látni fogja a Win és a Linux is.
A többi linux disztró sem igényel sokkal (GB-okkal) több helyet.
30 GB bőven elég bármelyiknek, ha az adataidat más partíción tárolod. Ezen kívül kell + egy swap partíció, ami akkora legyen, mint a fizikai memóriád.
Maga a rendszer friss telepítés után kb. 6-8 GB-os.
"mondjuk mert a külön /home-ot lehet backupolni és akkor újrahúzáskor sok cumitól megmented magad"
Te nem érted a kérdést?
Nem az volt a kérdés, hogy minek csinál külön /home-ot, hanem, hogy / és külön /home mellé minek egy harmadik is.
#14: erre is írták már a választ: pl azért, hogy a /home-ot ne kelljen NTFS-re formázni és a win mégis belelásson.
Anno mikor átálltam a win rendszer volt egy partíció, a minden más az "ADAT". Mikor linuxot felpakoltam, a win helyét két felé osztottam és az ADAT megmaradt.
De miért kéne szambázni??? nem értem, hogy mi nem tetszik a 64%-os testvérnek.
rútra mennek a rendszerfájlok
hómra mennek a konfigfájlok
datára megy minden más.
így ha a rúttal vagy a hómmal baj van, lehet formázni anélkül, hogy az adataink elvesznének. Persze a hómos könyvtárakat (zenék, videók, letöltések, izébizé) szimlinkelheted a data partícióra, ha emiatt fáj a fejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!