Hogy alakítsam át a Word kódolást normális olvasható szöveggé?
sziasztok! Egy 2 részes könyvet olvasok éppen, az elsőt még online elolvastam, de a 2.-at már le kellett töltenem :/
Hamar le is jött, de mikor megnyitottam wordben, valami kódolásokat adott ki. Rámentem a közép-európai kódolásra (?) de csak ilyen négyzeteket adott ki. Valaki segítsen, mert nagyon nem értek hozzá! Hogy lehetne normális betűvé átalakítani a szöveget?
Megnéztem azt az oldalt (már, ha ugyanarról beszélünk). Pdf és txt formátumban lehet róla letölteni.
Mégiscsak meg kellene nézned, mi a kiterjesztése annak a fájlnak.
A pdf formátumot például az Adobe reader tudja megnyitni, a txt-t viszont a Wordnek is meg kellene.
Fordítva válaszolok. az Adobe Reader-nek (vagy más pdf olvasónak) minden gépen ott a helye, hiszen elég sok anyag érhető el ebben a formátumban. Bár egyes böngészők beépítve is tartalmazzák. Viszont, ha különálló (tehát nem a neten lévő) fájlt akarsz megnyitni, kell egy pdf olvasó, ezek közül a legismertebb a z Adobe Reader.
Egy fájl kiterjesztését (tulajdonképpen a formátumát) a következőképpen tudod megnézni, ha már eleve nem látszik:
Megnyitod a mappát, amiben az adott fájl van, a menüsorban rákattintasz a Nézet-re, majd kiválasztod a legördülő menüből a Részletek sort. A fájl nevében, a végén, a pont után található 3 vagy négy betű, ez a fájl kiterjesztése. Ebből lehet következtetni, milyen fájlról van szó.
Ha esetleg a fenti módszerrel nem láthatók a kiterjesztések, akkor lépjél be a menüsorban az Eszközök-Mappa beállításaiba, kattints a Nézet fülre, és az "Ismert fájltípusok kiterjesztésének elrejtése" sor elől vedd ki a pipát.
Egy másik módszer: az adott fájlra kattints a jobb egérgombbal, majd válaszd a Tulajdonságok sort, itt is kaphatsz információt a fájlról.
ismim egyszer csinált olyat, hogy jegyzettömbben kijelölte, hogy ez valószínűleg ez a szó lesz, az egész dokumentumban írja át ezt a jelet erre a megadott betűre
Na de már nem tudom, hogy csinálta
???
Ezt ugyan nem tudom, hogy kerül ehhez a témához, de a következőképpen lehet megcsinálni: (a Jegyzettömbben)
Szerkesztés- Csere. A megjelenő ablakban a felső sorba azt a karaktert, karaktereket, szót kell beírni, amit cserélni akarunk, az alsóba pedig azt, amire cserélni akarjuk.
Egyébként ezt bármelyik szövegszerkesztő képes megtenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!