Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy alakítsam át a Word...

Hogy alakítsam át a Word kódolást normális olvasható szöveggé?

Figyelt kérdés

sziasztok! Egy 2 részes könyvet olvasok éppen, az elsőt még online elolvastam, de a 2.-at már le kellett töltenem :/

Hamar le is jött, de mikor megnyitottam wordben, valami kódolásokat adott ki. Rámentem a közép-európai kódolásra (?) de csak ilyen négyzeteket adott ki. Valaki segítsen, mert nagyon nem értek hozzá! Hogy lehetne normális betűvé átalakítani a szöveget?

2014. febr. 11. 14:50
 1/8 Lajos54 ***** válasza:
Biztos, hogy Word dokumentum? Mi a fájl kiterjesztése?
2014. febr. 11. 16:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Ebből hülye vagyok, de valami scribd nevű oldalról szedtem le, és elvileg wordben van.
2014. febr. 11. 19:45
 3/8 Lajos54 ***** válasza:

Megnéztem azt az oldalt (már, ha ugyanarról beszélünk). Pdf és txt formátumban lehet róla letölteni.

Mégiscsak meg kellene nézned, mi a kiterjesztése annak a fájlnak.

A pdf formátumot például az Adobe reader tudja megnyitni, a txt-t viszont a Wordnek is meg kellene.

2014. febr. 11. 22:12
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezt hol tudom megnézni? Bocsi a sok hülye kérdésért de nem értek hozzá :( Ajánlanád hogy töltsem le az adobe readert?
2014. febr. 12. 19:06
 5/8 Lajos54 ***** válasza:

Fordítva válaszolok. az Adobe Reader-nek (vagy más pdf olvasónak) minden gépen ott a helye, hiszen elég sok anyag érhető el ebben a formátumban. Bár egyes böngészők beépítve is tartalmazzák. Viszont, ha különálló (tehát nem a neten lévő) fájlt akarsz megnyitni, kell egy pdf olvasó, ezek közül a legismertebb a z Adobe Reader.

Egy fájl kiterjesztését (tulajdonképpen a formátumát) a következőképpen tudod megnézni, ha már eleve nem látszik:

Megnyitod a mappát, amiben az adott fájl van, a menüsorban rákattintasz a Nézet-re, majd kiválasztod a legördülő menüből a Részletek sort. A fájl nevében, a végén, a pont után található 3 vagy négy betű, ez a fájl kiterjesztése. Ebből lehet következtetni, milyen fájlról van szó.

Ha esetleg a fenti módszerrel nem láthatók a kiterjesztések, akkor lépjél be a menüsorban az Eszközök-Mappa beállításaiba, kattints a Nézet fülre, és az "Ismert fájltípusok kiterjesztésének elrejtése" sor elől vedd ki a pipát.

Egy másik módszer: az adott fájlra kattints a jobb egérgombbal, majd válaszd a Tulajdonságok sort, itt is kaphatsz információt a fájlról.

2014. febr. 12. 20:17
 6/8 anonim ***** válasza:

ismim egyszer csinált olyat, hogy jegyzettömbben kijelölte, hogy ez valószínűleg ez a szó lesz, az egész dokumentumban írja át ezt a jelet erre a megadott betűre

Na de már nem tudom, hogy csinálta

2014. febr. 12. 20:37
 7/8 Lajos54 ***** válasza:

???

Ezt ugyan nem tudom, hogy kerül ehhez a témához, de a következőképpen lehet megcsinálni: (a Jegyzettömbben)

Szerkesztés- Csere. A megjelenő ablakban a felső sorba azt a karaktert, karaktereket, szót kell beírni, amit cserélni akarunk, az alsóba pedig azt, amire cserélni akarjuk.

Egyébként ezt bármelyik szövegszerkesztő képes megtenni...

2014. febr. 12. 22:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Erre gondoltam Előző, köszi!:) Szerintem lehet, hogy a kérdező is erre volt kíváncsi, azért írtam ide, hogy hátha neki is jól fog jönni:) Am, nemtom, megvan-e még az a txt-m, de nem is olyan fontos:D
2014. febr. 13. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!