Blender renderkép, mi a probléma?
Amikor először nyitottam meg a Blendert akkor ugye alapból egy kockát kapunk, annál láttam is milyen lenne lerenderelve, de ezt már nem mutatja, hogy nézne ki.. (azóta párszor vissza is állítottam a gyári beállításokat de nem segített, és igen, most kezdem még csak tanulgatni a programot)
(Blender 2.57 verzió)
A segítséget nagyon megköszönném!
http://www.youtube.com/watch?v=owFxZhcWNN4
1:55től itt is F12-t nyom, csak nekem akkor bead egy full fekete ablakot és lefagy az egész, ezért én F11et nyomtam, ami látszódik is a képen, hogy arra kattintok és az nekem beadta rendesen egy új ablakba mint ahogy az f12-vel adta be a videóban, csak azóta vmiért nem jó.. és az alsó képet adja be. (ha új projektet csinálok és próbálom megint csak a kockával csinálni, azzal se jó)
tehét F12-vel vmiért alapból lefagy..
Tegyél föl valahova egy ilyen defektes .blend-fájlt, hogy le is tudjuk tölteni, és megvizsgálhassuk. A kép alapján nem sok minden megítélhető.
Mi motivál arra, hogy tizenkét változattal ezelőtti programot használj? Nem kézenfekvőbb lenne az aktuális 2.69-es? A probléma egyébként valószínűleg nem ebből adódik, de akkor is furcsállom ezt a nosztalgiát. Hidd el, jó az új is.
5éves laptomom van, aminek a procija elég gyér, a ram viszont 4gb (nem is értem ezt az összeállítást, 1.67GHz-hez)
A 2.69es verzió szinte nem is futott, ezért inkább a régivel próbálkozok.
Nem hiszem, hogy a fájl-lal lenne a gond, mert ha újat nyítok akkor is ugyanez áll fent..
Egyébként ha elindítom a Blendert akkor [link] ezt a fekete ablakot mindig beadja, nem tudom, hogy ez normális-e, nem hinném. Ha F12-t nyomok akkor bead egy 3x ekkora ablakot (semmi szöveggel, feketén) és ha bármit nyomnék utána, le is fagy és ki kell kapcsolni.
Félő, hogy nem fogok tudni segíteni. Nekem van ennél bénább gépem is (asztali), amelyen tűrhetően fut a kurrens verzió. Lehet, hogy valami driver-probléma, de az az én számomra ismeretlen terület. A Quicktime-hibaüzenet elvileg nem szokott gondot jelenteni, csak egy-két formátum használata esetén, alaphelyzetben figyelmen kívül hagyható. A "boundled python" üzenet a normális ügymenethez tartozik, azt jelzi, hogy külön telepített megfelelő verziójú python híján a Blenderbe épített python-könyvtárakat használja.
Kísérletezhetsz még régebbi verzióval. A 4.9b jó volt például, csak egészen más megjelenésű, mivel a 2.5 tiszteletére végrehajtott teljes arculatváltás előtti utolsó változat.
Mivel nem említed külön, feltételezem, hogy Windowsod van, itt az én tudományom véget ér (nálam XP-n és Win7-en is problémátlanul fut). Ha mégis linuxod volna, megpróbálhatod a blender fájl helyett a
blender-softwaregl fájlt futtatni, ez alkalmatlan videókártya esetén szoftveres megoldással helyettesíti az eredeti opengl-t.
@21:54:
Tartok tőle, hogy Cycles-szel még kevésbé fog működni, de igazad van, egy próbát megér. Ugyanakkor kezdő szinten elég nagy falat megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!