Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi lehet a baj a hanggal?

Mi lehet a baj a hanggal?

Figyelt kérdés

Van két zene például:

https://www.youtube.com/watch?v=umjdpFMbza4

https://www.youtube.com/watch?v=C-kTBgk_kAc

Míg az első normálisan hallatszik fülhallgatóban, addig a másik még klipben leizélve a gépen is visszhangzik, és a vokál (ének) alig hallatszik. Most mi van? Adobe flash player hiba? A fülhallgató jó, nincs baja.

Flash player-t már vagy 50x frissítettem!

2014. febr. 9. 00:00
 1/10 A kérdező kommentje:
Realtek HD Audió driverem van fent, ami az alaplapom eredeti cd-jéről telepítettem fel.
2014. febr. 9. 00:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Nekem olyan hang driver kellene, (windows 7), amin nem kell állítani sem basszust (szoba, folyosó, barlang, stb...), meg 5.1-et sem, hanem egy egyszerű, felteszem és azzal az alap beállítással megy a hang normálisan, de ahogy elnézem, az AC97 is a Realtek családba tartozik.
2014. febr. 9. 00:23
 3/10 A kérdező kommentje:

Megpróbáltam feltelepíteni azt az integetős kék embert (Soundman) Mert az eddigi gépeimen is mindig az volt.

De: [link]

A hangkártya driver-t ami rátelepült automatikusan? a windows 7 ultimate cd-ről, nem tudom eltávolítani, honnan?

A képen látható telepítéskor a vírusírtót is kikapcsoltam, hátha az nem engedi be, de akkor is ezt csinálta. Nincs illesztőprogram aláírás? Kit érdekel?

2014. febr. 9. 01:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy lehet az, hogy ugyanazon nevű (Win 7 Ultimate), de más cd-n lévő telepítőn hogy rakhatta rá a hangot a gépre alapból, amikor, egyetlen egy telepítő cd sem rakta még fel eddig. Mindig nekem kellett felrakni az alaplap cd-jéről az integrált cuccot.
2014. febr. 9. 02:17
 5/10 A kérdező kommentje:

Most direkt szórakoztok azon, hogy nem segítetek? Pedig fontos lenne! Ez nem ilyen Orbán-t elrabolták a zöld emberek, mi lesz most? Kérdés.

Akkor én sem segítek ezek után még egy beteg emberen sem. haljon meg!

2014. febr. 9. 16:08
 6/10 Mr. V. ***** válasza:

Ha nem a fülhallgatód a hibás, akkor a gép csatlakozója. Próbáld meg, hogy a jackdugó külső végét hozzáérinted egy vezetékdarabbal a gép házához valahova, ahol nincs lefestve (fémes). Szólnia kell normálisan.

A visszhang abból adódik, hogy a fülesbe sztereó jel megy, de nincs test, azaz a 2 oldal egymáshoz lesz viszonyítva. Ami középen szól (vokál), az mindkét oldalon azonos, de mivel nem a minuszhoz (testhez) képest hallod, hanem egymáshoz képest, ezért egymásból kivonódik és nem hallod a közép-értéket. Így készítik a házi-karaoke-t is.

Vagy a fülesed csatlakozója nem szabványméret (1-2 tized mm is számíthat, vagy koszos a csatlakozó, esetleg sokat lett rángatva, feszegetve és az alaplapban levő csatlakozó érintkezője görbült el, gyengült el a rugózása.

Nem kell egyből szoftveres problémára gondolni, csupán értelmes sztereó anyagot kell meghallgatni CD-ről, vagy egyéb JÓ MINŐSÉGŰ formátumból. A youtube minősége olykor monó, olykor sztereó. Valószínűleg az egyik linkelt videó monó a másik sztereó és ez okozta nálad a különbséget. Ha szép hangzást akarsz, akkor ne a youtube féle max 96kbps hangminőséget célozd meg, hanem az értelmesebb 192kbps mp3-akat! Az mp3 eleve nem szól szépen 128-on sem!!!

Youtube normal: 22KHz 64 kbps

Youtube HQ: 44.1KHz 96 kbps

Infó: [link]

2014. febr. 10. 15:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2014. febr. 10. 16:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Most az van, hogy míg a 128-as, 192-es zenéknél alig hallik a vokál, meg mintha csak 16 kb/s-ben menne a hang, addig egy 320-as zenénél normális a hang.
2014. febr. 10. 16:59
 9/10 A kérdező kommentje:
Régebbi játékoknál, (sega genenis) normálisan megy a hang.
2014. febr. 11. 00:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Megvan: A Jack dugó rosszul érintkezik a gép hátuljában. Megvan törve a jack dugó vége.
2014. febr. 11. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!