Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehet a böngészőket úgy...

Lehet a böngészőket úgy használni, hogy ne legyen hatással a számítógép teljesítményére?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit csinálnak mostanában a böngészőkkel, de, hogy lefogják a gép teljesítményét nagyon, az egyszer biztos. Főleg a google böngészője. Az egy katasztrófális cucc. Azonnal, ahogyan ki van kapcsolva visszaáll a számítógép a kifogástalan működésre. De lassan utoéri a többi böngésző is. Sajnos.

2014. febr. 8. 12:43
 1/7 Tengor ***** válasza:

A gép teljesítményére nincsenek hatással a böngészők, vagy elég nekik a teljesítmény vagy nem.

Csupasz böngészőkről beszélünk v. mindenféle pluginekkel telepakoltakról?

2014. febr. 8. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Eloszor is,memoriat mindegyik zabalja,hogy mennyire attol fugg milyen oldalakat latogatsz.Flash nagyon tudja terhelni a gepet es az online jatekok is flash alapuak ugyebar.

Chrome az egyik legeroforras igenyesebb bomgeszo.Inkabb firefoxot hasznalj,fel fokkal az is jobb...

Ha bongeszokre raksz kiegeszitoket;bovitmenyeket,akkor az is plusz memoria zabalasal jar.

Sajnos ez van.Max annyit tehetsz meg,hogy a flash playert a bovitmenyekbe bealitod,hogy Mindig kerdezen ra az aktivalasra,igy nem tolti be az oldalak flash tartalmat,csak ha te akarod.(Firefoxnal igy kell)

2014. febr. 8. 14:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 11. 08:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Rájöttem! Nem is a böngészők a sz@rok, hanem az Adobe flash borzalmai és a Java iszonyatai. Erre még rájön a google update.exe-je és gép összes memóriája meg az összes erőforrás oda. Főleg a Chrome használatakor. Ezeket letiltva meg nem lehet netezni. Iszonyatos szívás.
2014. febr. 22. 22:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem flash levan tiltva,ahogy irtam ugy.Kattintasra aktivalom ha szukseges (nekem csak online jatekhoz kell,ritkan youtubehoz).Java-t meg evekota felse telepitem,nincs ra szuksegem.Nagyon regen is chat miatt kellett.

Es meg mindig mondom,hogy chrome a legigenyesebb bongeszo,processzora nezve is!

2014. febr. 22. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:
*Nekem flash levan tiltva....
2014. febr. 22. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Először is vannak igazságok, amit korábban leírtak, de nem minden. A flash önmagában nem jelent gondot, nem terheli a gépet, hanem a sok baromság, ami az oldalon megjelenik, reklámok, bannerek, hirdetések stb. Sőt! Ha Youtube-ot flash alapon használod, nem HTML5 alapon sokkal kevésbé terheli a gépet, mint amúgy. Mivel az okos programozók kitalálták a HTML5-öt, csak éppen videókártya hardveres gyorsítást b@$Zt@k "beletenni", így szépen a procit terheli, amikor videót nézel, a videókártya helyett!

Firefox valóban az egyik legjobb böngésző, de kell mellé egy Adblock Plus bővítmény, ami letiltja a sok szemetet, pl: reklámokat. A flash meg maradhat, persze mindig legyen naprakész az összes bővítmény.

A plusz bővítmények plusz memória, proci terheléssel járnak, de ha szükséges, akkor szükséges. Ami meg nem szükséges, azt tiltani kell!

Ha jót akarsz, akkor a Youtube HTML5-öt ne használd, csak flash alapon, mert az simán képes kiakasztani egy régebbi gépet, bár az új gépen is kellemetlen, mikor videónézés közbe nem a videókártya erőforrásait használja, hanem ráterhel mindent a procira!

2015. aug. 9. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!