Egyszerű, de erős tűzfal? Olcsón?
Milyen tűzfalat tudnék tenni egy XP-s gépre, amit sokan használnak, és amin bizonyos progikon kívül mást ne lehessen elindítani?
De interneten böngészni lehessen.
Csak programokat (vírusokat) futtatni ne lehessen.
Az aktív víruskeresők felzabálják a szegényes erőforrásokat. Azért kellene tűzfal.
a tuzfal nem programok futtatasat akadalyozza vagy epp engedelyezi, hanem a halozati forgalmat szuri kifele es befele.
nem tul nagy igenyu pl. a Comodo Internet Security, de ha tenyleg sokan hasznalnak egy amugy is gyenge gepet, lehet h. inkabb Linuxot kene ratenni, azt nehezebb megfertozni...
Ha nem tűzfal, akkor mi az, ami a programok indítását gátolja? (Egy bizonyos beállított lista alapján)
Úgy tudtam ezt a tűzfal végzi.
Linuxra nincs rendes nyomtatódriver, ami kellene.
És a .docx-et sem mindig jól kezeli az Openoffice.
Valamint talán a legfőbb oka, hogy senki sem ért hozzá.
(Melyik linux, hogyan? milyen beállítás...? hálózat, filemegosztás...
Már kísérleteztem Ubuntuval.)
Tök jó ez a Linux dolog, de eddig nem jártam sikerrel.
Az biztos, hogy vírus nem támad meg, de használni sem nagyon tudja az emberek 96%-a.
MÉg ha lenne egy GUI ami éppolyan mint az XP, akkor a Microfos programok futattásával lenne a balhé.
Nem csak a net a baj, hanem, hogy heti 100 pendrive is megfordul a gépben.
És olyan embereknek kell használni, akik jó, hogy a Win-t ismerik.
Comodo-t megnézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!