Miért nem tudok frissíteni Windows 8-ra?
Sziasztok
Valaki esetleg nem találkozott ilyen problémával?
Windows 7 Ultimate van fent, leszedtem egy legális (tisztaszoftveres) Windows 8 Pro-t és amikor frissíteném Win 7-en belül Win 8-ra akkor a következő hibát írja ki:
"A konfigurációkészletek csak a Windows PE környezetből indított Windows-telepítés esetén támogatottak."
majd kilép a telepítésből. Neten nem nagyon találtam olyat, hogy mi lenne erre a megoldás.
Ráadásul leellenőriztettem, hogy futna e a Win 8.1 a gépen (itt megjegyzem, hogy szeptemberben lett cserélve a gép) és a következő hibát adja ki:
A Biztonságos rendszerindítás nem kompatibilis ezzel a számítógéppel
A számítógép belső vezérlőprogramja nem támogatja a biztonságos rendszerindítást, ezért ez a szolgáltatás nem lesz használható Windows 8.1 rendszerben.
Megnéztem a BIOS-t és ott engedélyezve van a Fast Boot is meg a Secure Boot is, ráadásul Windows környezetre.
(ASUS M5A97 EVO R2.0)
Köszi előre is
Amennyiben egy partíció van a gépeden, akkor hozz létre egy újat a megőrzendő adatoknak, és másold át oda !
A Biosban állítsd át a boot sorrendet úgy hogy cd/dvd legyen az elsődleges.
Amennyiben jól van megírva a lemez, akkor berakod a meghajtóba, restart, és el indul a telepítési folyamat.
De ehhez legfőképp az kell, hogy jól legyen megírva a telepítő lemez. Windows alól ne próbálkozz a telepítéssel !
2 partíció van a gépen.
Durván 500 gigás HDD; egyik 97 giga a másik 368.
Na most a 97 gigán van az op. rendszer a fontosabb programokkal meg rendszerfájlokkal. De alig van szabad helyem. A 97-esen 4 giga a másikon 27. Tehát nincs most túl sok kedvem szét szedegetni, újat létrehozni stb.
Azért is szeretném Windows alól telepíteni, mert az megoldotta volna magának a frissítést, de lassan ott tartok, hogy hagyom a francba.
(Ezzel kapcsolatban ugrott be, nem lehet hogy kevés a lemezterület a C-n?) Mindjárt kipróbálok egy másik telepítő lemezt is, és kiderül.
Nos, feltornásztam 13 Gb-ra a rendszer meghajtót de még most is kiírja a hibát :S
Kipróbáltam egy másik telepítőt és úgyszintén az is kiírja a hibát.
Közben angolul megtaláltam ezt a hibaüzenetet, és másnak is volt vele problémája az egyik válasz pedig a következő:
"Most OEM media does not provide an Upgrade option which is why your receiving this message. This is recovery media (as you stated) and thus its meant to recover from a failure (bad hdd, corrupt OS, etc) and not to upgrade an existing OS. "
Ezek szerint ez ilyen alap verziójú win 8 pro, csak dvd-ről lehet telepíteni és nem támogatja a frissítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!