Scribus kiadvány-szerkesztő programba hogyan lehet PDF formátumú képet betölteni? Kép betöltése használatával romlik a minősége, más megoldást (pedig lehet, hogy pofonegyszerű) pedig nem találtam.
Szia.
Lehet, hogy badarság amit irok, akkor előre is bocsi :
"pdf to bmp online" : feltöltöd, konvertálja, letöltöd, a bmp beszúrod.
vagy ugyanez a helyi gépen : "Bullzip" virtuális printer, letöltöd, telpited, a pdf-et kinyomtatod rá bmp-ként, és a létrejött bmp-t beszúrod.
Sok sikert.
Üdv.
Hol a probléma? Megvan ugyebár a képkereted, ki is van jelölve. Utána:
Fájl -> Importálás -> Kép betöltése...
A betöltőablakban kiválasztod a PDF-et, oszt' annyi.
"Kép betöltése használatával romlik a minősége"
Bocs, erre csak most figyeltem fel. Ugye, nemcsak a képernyőn vizsgáltad a betöltött képet, hanem exportálás után az újonnan létrehozott PDF-ben is?
Extrém módon felnagyítva tényleg érződik némi minőségkülönbség az eredeti PDF-kép javára a Scribusból mentett változatához képest, de ha nem keresem, biztosan nem veszem észre. Nem nagyon hiszem, hogy a fortélyos vargabetűkkel kinyert képek esetén ennyi minőségromlás ne adódhatna.
@ scriba:
Noha szükségtelen, de az Inkscape-ben elég lenne csak kiszedni a bitképet a PDF-ből, és PNG-be menteni, a Scribusnak az is jó. Ez éppenséggel hasznos lehet, ha elhagyandó szöveg, stb. is van a kép mellett.
Én úgy értettem a kérdést, hogy a pdf oldalképet kell betölteni, tehát aminek vektoros összetevői is vannak. Erre vonatkozott a válaszom, de igaz, hogy a kérdés máshogy is érthető.
Remélem a kérdező eloszlatja a kétségeimet.
Elsőként köszönöm mindenkinek gyors válaszokat!
A leírtak alapján sikerült elérnem részsikereket, de az átütő végleges eredmény még elmaradt.
Szóval amennyiben kép betöltése funkcióval próbálom betölteni a pdf anyagomat (ez egy vasúti menetrendi mező), az nálam hazavágja a felbontást. Exportálás után is pont olyan rossz minőségű lesz, mint ahogy a scribusban látom.
Inkscape programot nem tudtam még telepíteni (céges gép korlátozott telepítési lehetőségekkel), így megpróbáltam a pdf-et Adobe Acrobat XI Pro programmal átkonvertálni. Postcript formátumba elmentve már vektorosan jó minőségben sikerült a scribusba betölteni, de még van némi hiba, talán a fontokkal.
Erről a dokumentumról lenne egyébként szó: [link]
Szuper, köszönöm!
Az az igazság, hogy pdf-be nyomtatás után messzebbről nézve rossz volt még a képminőség, ez zavart meg. 300 % fölött már jól látszik. Kisebb képromlás van csak, benéztem...
Annyi kérdésem lenne még, hogy pdf-be konvertáláskor milyen beállításokat használtál (kompatibilitás, felbontás, tömörítés)? Talán itt tudok még valamit javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!