Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Olyan kérdésem van hogy...

Olyan kérdésem van hogy milyen programmal tudok egy be szkennelt szöveget átmódosítani?

Figyelt kérdés
2014. jan. 28. 17:39
 1/5 coopper ***** válasza:

Szia.

Azt elvileg sehogy, hiszen képként van letárolva a pdf-ben, vagy eleve valamilyen képformátumban van lementve (pl JPG).

Esetlegesen egy képszerkesztővel, de az nem szövegszerkesztés, hanem kép retusálás.

Utánna nézhetsz esetleg az OCR-nek (Optikai karakterfelismerő progrmok), azzal át tudod alakitani a beszkennelt képet, szöveggé, és azt már tudod szerkeszteni.

Az OCR-ek hátrányai :

- Fizetős programok (és nem olcsóak)

- Ha rossz a szkennelt kép minősége akkor rossz a karakterfelismerés hatásfoka. Amúgy olyan 99 % hatásfokkal dolgoznak (szerintem), sok karakterkombinációt nehéz megkülönböztetni egymástól (pl. m - em, rn - eren).

Sok sikert.

Üdv.

2014. jan. 28. 17:56
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi de nem képet akarok hanem szövegben egy két szót, számot cserélni
2014. jan. 28. 20:54
 3/5 coopper ***** válasza:

Szia.

Olvastad amit irtam ?

Mert én olvastam a kérdést : "milyen programmal tudok egy be szkennelt szöveget átmódosítani?"

A beszkennelt szöveg nem szöveg, az ahogy a neve is mutatja beszkennelt és ebből következik hogy az KÉP. (mivel a szkennert képek digitalizálására használják - most ha nem képet, hanem egy dokumentumot rakunk bele, és azt szkenneljük le az attól még, ugyanúgy kép lesz, és nem dokumentum, tehát szerkeszteni is csak képszerkesztő progival lehet).

További sok sikert a program kereséséhez.

Üdv.

2014. jan. 28. 21:08
 4/5 anonim ***** válasza:
coopper nevű felhasználó: badarságot írsz! A szkennelést belehet állítani kép, és pdf formátumba! Ha már JPG be szkennelt akkor -+nyitni a be szkennelt doc, és elmenteni , vagy konvertálni Pdf-be. Ezt követően Abby Fine Reader-rel beolvastatni, és javítható-módosíthatod a szöveget!Ezt követően ha akarod bekönyvjelzőzheted, majd mentés Pdf fájlban ami egyben OCR-ve és másolható, és könyvjelzőzve van! ( Én így oldom meg, és nagyon szép, öröm olvasni...)
2014. jan. 28. 22:29
 5/5 coopper ***** válasza:

Szia.

Miért is irtam badarságot kedves #4-es válászoló ?

Az #1 hozzászólásomba, szépen leirtam, hogy vagy PDF vagy JPG, és hogy OCR-t kell hozzá használni - igaz OCR-re már nem adtam konkrét program nevet. (Te ezt megtetted.)

Továbbra is fenttartom azon véleményemet, miszerint egy leszkennelt dokumentum az nem dokumentum, ez a fegyvernek látszó tárgy tipikus esete, az csak dokumentumnak látszó szkennelés, de valójában az egy KÉP. és egy képet nem lehet úgy szerkeszteni mint egy dokumentumot.

Nem az mondom, hogy nem lehet rajta változtatásokat végrehajtani, de nem úgy mint egy dokumentumon - tehát nem tudod visszatörölni belőle az "a" betűt és helyére irni egy "e" betűt, hanem úgy mint egy képben meg kell keresned egy "e" betűt a képen, körbe kell jelölni, és a vágólap segitségével (CTRL+C, CTRL+V) az "a" betű fölé kell helyezned a beileszted "e" betű alak pixeleket.

Üdv.

2014. jan. 29. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!