Tudnátok ajánlani a Google Chrome és a Mozilla Firefox helyett normális böngészőket, amik gyorsak is és nem is eszik meg az összes memóriámat?
Én a Maxthon-t javaslom alternatívaként. Egy próbát mindenképp megér. [link]
Amúgy meg a CCleaner-t engedd rá néha. ;-)
most lesz márciusban egy éves ilyen notebook csak annyi különbséggel hogy az enyémben nem 2 hanem 4 GB ram van:
és az a bajom velük mármint a fent említett böngészőkkel hogy a chrome pl képes megnyitni 20-30 folyamtot úgy hogy egy ablak van megnyitva belőle amiben 2 fül van és megeszik sokszor több mint 2 giga ramot
Adnék a helyedben egy esélyt az IE 11-nek, Windows 8.1 alatt nagyon jó. Én személy szerint már jobban szeretem a Firefox-nál, Maxthon-nál, Opera-nál és még a Chrome-nál is.
Sokkal gyorsabban nyílik meg nálam, igaz, ilyen HTML5 meg hasonló tesztekben a Chrome erősen vezet, de nálam az IE 11 valahogy "folyamatosabb". (és nem szar gépem van, i7 3612qm, 8GBRAM, HD8750M)
Állíts be nagyobb disk cache-t és kissebb memory cache-t.
FF tweak a memória használat csökkentésére:
Név;Érték
browser.cache.memory.capacity;65536 (csökkentsd)
browser.cache.disk.capacity;76800 (növeld)
browser.cache.disk_cache_ssl;false
browser.cache.memory.enable;false
browser.cache.offline.enable;false
config.trim_on_minimize;true
Ha fut a Plugin container akkor az is fogysztja,
Szűrésbe:dom.ipc
dom.ipc.plugins.enabled;false
mindent amit lehet false-ra.
Egyéb beállítások (Firefox tweak):
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
Flash beállításaitól is függ mennyi adatot töltesz le,tárolsz a merevlemezen. Ha kevés akkor a ramból fog dolgozni.
Részletes beállítások:
Illetve a biztonságos módban előbb sandboxban futtatja biztonsági okokból ezt ki lehet kapcsolni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__51..
Ha nekem nincsenek ilyen problémáim, neked sem kellene!
1.5Gb ram 1.8 Ghz proc...
Beállítások után indítsd újra a FF-ot.
Másik böngésző: Maxthon (dual motoros) ,de ahogy az első válaszoló írta, ha 2 különböző (IE -val 3) motoros böngésző is erőforrásígényes, akkor bármivel az lesz!
Na!
Nagyon ajánlom a Comodo Dragon ill. a Comodo Ice Dragon-t. Ezek a Chrome ill Firefox Comódosított változata. Gyors+Extra biztonságos.
Ha egyik se tetszik akkor marad az OPERA. Ez nem nyerte el a tetszésem, de lehet, hogy neked bejön.
Az Opera elég primítív nem fogyaszt túl sokat, de ne legyenek túl nagy elvárásaid a Flash Playeres cuccokkal.
A másik kettő kb. egyenlő az őseivel, de azért egy kicsivel talán gyorsabbak.
Google Chrome motorját használja a comodo dragon is. Operát meg nem érdemes, nem fejlesztik és az is a "WebKit" -et használja.Amúgy egy jó kis böngésző a comodo dragon.
A többmotoros böngészők pl.: "Lunascape", vagy a "maxthon".
de ott van az egyszerü szöveges böngésző a "Lynx" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!