Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van olyan program amivel...

Van olyan program amivel egyszerre át tudom 100 fájl kiterjesztését írni?

Figyelt kérdés
A régi telefonomon ilyen fájltitkosítót használtam, de annak a telefonnak vége. Egyenként átírni ezeket órákba telne.
2014. jan. 25. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Scriptekkel bármit meg lehet oldani, de remélem azt tudod, hogy ha a kiterjesztést írod át simán, de a fájl titkosított, attól még ugyan úgy használhatatlan marad.
2014. jan. 25. 11:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez egy régi sony ericssonos alkalmazásból lett titkosítva, annyi, hogy a fájlok kiterjesztését átírta .lck-ra. Milyen scripttel tudom megcsinálni?
2014. jan. 25. 11:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Belépsz a könyvtárba parancssorból (legegyszerűbb, ha a könyvtáron shift lenyomása közben jobbklikkelsz, aztán megnyitás parancssorban), majd kiadod a következő parancsot (idézőjelek nélkül):

"ren *.lck *.amitakarsz"

Ez az összes lck kiterjesztésűt átnevezi .amitamarsz-ra.

Csak, hogy tisztázzunk valamit: kiterjesztés megváltoztatása nem számít titkosításnak, Linux pl nem is kiterjesztés alapján állapítja meg a fájl típusát. Ha a régi telefonodon használt alkalmazás ennél bonyolultabbat is csinált (ami nagyon valószínű, mert fentinek nincs értelme), akkor nem mész semmire az átnevezéssel.

2014. jan. 25. 11:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Pedig működött, köszi! :D
2014. jan. 25. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!