Csxeba kérdése:
Épített/fordított már valaki magának Linux kernelt?
Figyelt kérdés
Bonyolult volt? Hogyan kerestétek meg az optimális .config beállításokat? Melyik disztróhoz csináltátok?2014. jan. 24. 16:53
1/8 kovpet válasza:
Nem bonyolult, csak felesleges, hacsak nem patchelsz bele valamit vagy nem valami speciális hw-re kell. 10 éve mindenhova forgattam sajátot, de mára már értelmét vesztette a dolog. Teljesen jó a disztrib kernele. Debian amúgy.
2/8 A kérdező kommentje:
Én most patcheltem és forgattam le egy 3.12-es kernelt, de Debian stable jelenleg a 3.2-es kernelt használja. Ha feltenném az újat történne valami rossz?
2014. jan. 25. 09:34
3/8 Tom Benko válasza:
Én, többször is. Poénból is, de főleg LFS építéséhez. Sok doksiolvasással lehet megtanulni a jó konfigot, a fordítás nem nagy dolog.
4/8 kovpet válasza:
Baj nem lenne, max visszabootolsz az előzővel, ha nem jó a forgatott. És az elején nem lesz jó :) De aztán belejössz.
5/8 Tom Benko válasza:
Azért ha bebootol is, nem árt eleinte figyelni. Én például egyszer elfelejtettem az ACPI-t belefordítani...
6/8 A kérdező kommentje:
és teljesen monolitikusra építetted, vagy hagytál modulokat mellette?
2014. jan. 26. 13:49
7/8 kovpet válasza:
Én csak akkor használtam modulokat, ha kellettek. Ha nem volt rájuk szükség, akkor a kikapcsoltam az egész alrendszert, mert minek?
8/8 Tom Benko válasza:
Hm. Kevés olyan hardver van, amit nem használsz állandó jelleggel, úgyhogy a legtöbb alrendszer nyugodtan mehet stabilra, vagy fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!