Képszerkesztő programot keresek. A GIMP-et ajánlották. Mintha ez nem kifejezetten képszerkesztő lenne? Meg a hozzá írt felhasználói oldal sem tetszik. Tartok tőle. Én, a képeket ( fényképeket) szeretnék feliratozni, minőségüket javítani, stb.
A GIMP egy jó és ingyenes képszerkesztő...
Fényképet feliratozni kevésbé bonyolult progi is megteszi...
Kép minőségén nem tudsz javítani...
Családfát miért Word-ben és Excellben akarsz szerkeszteni?
Vannak erre külön célprogramok, pl. My Heritage.
"Mintha ez nem kifejezetten képszerkesztő lenne?"
Pedig az. Az egyik legjobb az ingyenes szoftverek között.
"Tartok tőle."
Miért tartanál tőle?
Megbízható szoftverletöltési oldalakon (Például: [link] ), a legnagyobb Linux-disztribúciók (Ubuntu, Debian, Linux Mint, Fedora,...) szoftver-gyűjteményeiben (például: [link] ) szerepel; a forráskódja (amit a fejlesztők - [link] - írtak) szabadon elérhető, letölthető (ftp://ftp.gimp.org/pub/gimp/v2.8/ ), átellenőrizhető, saját magad lefordíthatod futtatható állománnyá. 1996 óta fejlesztik ( [link] ).
Használatát tanítják az iskolákban ( [link] ), magazin szól róla ( [link] ).
1. A Gimp kitűnő képszerkesztő. Háztáji használatban bátran mérhető a Photoshophoz.
2. A képek javítása valóban csak szűkös korlátok közt lehetséges. Hibákat jól retusálhatsz, de komolyabban "kiélesíteni" vagy pláne jó rajzúvá tenni nem fogod a képet.
3. A képszerkesztésbe nem tartozik bele a felirat opcionális megjelenése vagy elrejtése. Ezt megoldhatod mondjuk HTML-fájlban, egy kis JavaScript-betéttel.
4. Családfakészítésre valóban vannak külön programok, bár nem biztos, hogy a grafikai igényeidnek is megfelelnek, inkább a felépítésre összpontosítanak.
5. Ha te akarod megrajzolni és feliratozni a családfát, én szokásom szerint az Inkscape programot javaslom. Vektorgrafikus szerkesztő, de fényképeket is vihetsz bele, a saját SVG-formátumában elmentve utólag is könnyen mozgathatsz/szerkeszthetsz minden elemet, akár egyenként, akár csoportokba fogva. PNG-be exportálhatsz belőle, ezt már minden képszerkesztő ismeri. Magyarul is tud.
Miért készítem a családfát Excelben ? Mert a családfa programokat általában egy operációs rendszerhez írják.
Operációs rendszer váltáskor már problémák vannak.
Aztán az sem jó, hogy a program készítője használhassa az mi adatainkat, stb.
A legegyszerűbbnek találtam az Excelt mivel az felül kompatibilis.
Meg vannak rokonaim akik pl. még XP-t használnak. Visszakonvertálva így ők is tudják használni a családfát. Bár, Win 7.-ben írtam. De bízom benne, hogy a Vistával is fog működni. Köszönöm a válaszokat. Nagyon hasznosak voltak!
Ez csodálatos. Már a válaszok, amiket kaptam. Hú, apám! Így 75 évesen belevágjak? Ami tetszik : www.csaladfa.emlekezet.hu
Kérdés, ha ezt használom , és elmentem, akkor
1./ Más nem látja a családfámat? Valamilyen központi szerverre kerül? Vagy csak én nálam lesz me, illetve azoknál a családtagoknál akiknek átadtam.?
2./ Hogyan tudják megtekinteni a családtagok, akkor ha pl. van akinek XP-je -van, Van akinek win 8.1 -ese? Meg mi lesz pl. 30 év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!