Linux Mint 16 "Petra" - Xfce (32-bit) vga driver telepítése?
Az alaplapom integrált videokártyájához nem találom a a megfelelő drivert. A videók csíkosak, a képek nagyon rondák, így nem tudom rendesen használni a rendszert.:( És igen, tényleg nem telepítette magától a vga driverét sajnos.:(
Alaplap: Dell Optiplex GX270
A "wine" is ezért nem megy, mert nincs fent a vga driver, egyébként a Windows-os vga driver megvan, de nem tudom telepíteni. Tudna valaki segíteni abban, hogy pontosan honnan kellene hozzá letöltenem a működő drivert ehhez a rendszerhez? Ezeket már próbáltam, de folyton hibát ír a telepítő(angolul valami olyasmit hogy nem jó ehhez a verzióhoz).
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
Nem szeretnék visszaállni XP-re a vga driver miatt, szóval nagy segítség lenne.:(
1.Nem keresi meg a drivert.
Ezt írja:
Graphics: Card: Intel 82865G Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
X.Org: 1.14.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1024x768@60.0hz
GLX Renderer: N/A GLX Version: N/A Direct Rendering: N/A
Szerintem jó az a driver, ami neked van. Az "intel" az Intel nyílt kódú drivere Linux rendszerekhez. És igen, telepítve van.
Esetleg itt nézz körül újabb verzióért:
További tippek:
- Nézd meg ezt a bejegyzést, hátha:
- Telepíts Mesa-t
- Az 1024*768 a monitorod natív felbontása? Ha tud a monitorod ennél nagyobbat is, azt látja a rendszer? (a xrandr megmondja, mik az aktuálisan elérhető felbontások)
- Ha változtatsz a felbontáson és a frekvencián az segít valamit?
- Nézz körül a xorg.conf fájlban. (Asszem /etc/X11/xorg.conf az elérési útja.) Végső esetben írj egyet magadnak. Ez fáradtságos, de a gugli segít.
Egyébként mit jelent az, hogy rondák a képek?
Ezt a linket már ismertem, és pár verziót már ki is próbáltam(pl.: Graphics Installer for Ubuntu* 13.10, 32-bit), de hibát irt ki. A Mesa-t nem lehet letölteni. 1024*768-nál nagyobbat nem lehet, de kisebb felbontáson sincs változás. Ha változtatok a frekvencián vagy felbontáson, akkor sokkal rosszabb a kép.:)
- Nézz körül a xorg.conf fájlban. (Asszem /etc/X11/xorg.conf az elérési útja.) Végső esetben írj egyet magadnak. Ez fáradtságos, de a gugli segít.
Ilyen elérési út nincs, csak /etc/X11/-ig van, de nincs ott xorg.conf fájl.
"Végső esetben írj egyet magadnak. Ez fáradtságos, de a gugli segít." Ezt nem nagyon értettem, még kezdő linux user vagyok.:)
Ja és ronda kép alatt gondolom magától értetődik hogy gond van a vga driver-el...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!