Melyik Linux verzió a legalkalmasabb Windowst leváltani?
Ami hasonló kezelőfelületű, satöbbi.
Csak kíváncsiskodok, lehet majd egyszer az lesz, de amin vagyok azon most 7-es van, egy öreg kissé lepukkant gépen XP (de azt meg előbb utóbb nyugdíjazni kell).
XnView van linuxra is, egyébként jó képlopója van a Gimpnek is (Fájl->Létrehozás->Képernyőkép).
Nem tudom, mennyire öreg az XP-s géped, de lehet, hogy azon is simán elfutna mondjuk a Lubuntu vagy Xubuntu. Ne félj a linuxtól, kétségtelen, hogy vannak eltérések, de egyáltalán nem olyan vészesek, mint ahogy a rossz nyelvek terjesztik -- nem a rendszer alapjairól beszélek, mert azok természetesen mások, hanem a köznapi használatról. Gondolom, a Windowson se nagyon foglalkozol azzal, hogy hogyan működik, futtatod a programokat, és kész. A linuxban ugyanezt teszed. Az emlegetett szoftverek ugyanúgy kezelendők linuxban is. Én használom mindkét rendszert, és mondhatom, közben eszembe sem jut a különbségekkel foglalkozni.
A Debian tényleg híresen megbízható, de nekem Ubuntum és Linux Mintem van, egyiknek a stabilitásával sincsenek gondjaim (igaz, mindkettő Debian-alapú, de a csicsák miatt éppen megeshetne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!