Kép és/vagy hangminőségben van különbség az FLV, az MP4, és az AVI között?
Figyelt kérdés
Netről töltök le videókat progi segítségével, alapból flv-ben szedi le, de át tudja konvertálni mp4-be, vagy avi-ba.
flv-ben 34MB egy konkrét videó, mp4-ben pedig 123. Megéri MP4-be átkonvertálni?
2014. jan. 15. 23:48
1/4 tabaki válasza:
Szerintem, ha az eredeti fájl FLV, a minőségen a konvertálás nem fog javítani, jó, ha nem ront. Ha volna egy kiváló minőségű videód, azzal lehetne sakkozni, hogy melyik tömörítés rontja kevésbé. Az AVI önmagában nem sokat jelent, azon belül lehet sokféle kodek. Ha tömörítetlen, akkor csak a mérete lesz hatalmas, az minőséghez az sem tesz hozzá.
2/4 anonim válasza:
Az avi és az mp4 konténer fájl, magában a kiterjesztés semmit nem mond el a videóról, a videónak van saját kodekje, bitrátája, felbontása stb
3/4 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de akkor miért foglal majdnem 4x annyi helyet ugyanaz a videó mp4-ben?
VLC-ben játszom le, az flv 25fps, az mp4 pedig 29 fps. Nem gondolnám h ez olyan sokat számítana.
2014. jan. 16. 11:01
4/4 anonim válasza:
Mint írtam, az mp4 mint formátum nem jellemzi a videó tartalmát. Sok más paramétere van még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!