Mit csináljak, ha XP-m van, töröltem pár dolgot a gépemről és ezek után eltűnt az alsó sávból a hang-gomb (némítás, hangosítás). Laptopom van és az "fn" plusz f9 gombal sem akar hangot adni. Mit tegyek? Egyszerű a javítása?
Telepítsd újra a hangkártya drivert.
Ha a hangerőikon tünt el (sndvol32.exe) akkor a következőt tedd:
1. Helyezze be a Windows XP CD-t a CD-ROM- vagy DVD-ROM-meghajtóba. A CD-ROM automatikus indításának mellőzéséhez tartsa lenyomva a SHIFT billentyűt.
2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
3. A Megnyitás mezőbe írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
4. A parancssorba írja be az alábbi sorokat, és mindegyik sor után nyomja le az ENTER billentyűt. A CD-ROM-meghajtó annak a CD- vagy DVD-meghajtónak a betűjele, amely a Windows XP CD-t tartalmazza. A rendszergyökér a Windows rendszerfájljait tartalmazó mappa elérési útja és neve (általában C:\Windows):
CD-ROM-meghajtó:
cd i386
expand sndvol32.ex_ rendszergyökér\system32\sndvol32.exe
Figyelje meg, hogy a parancsban az „ex_” és a „rendszergyökér” kifejezések között szóköz található.
Ha például a számítógép CD-meghajtójának betűjele „E”, és a Windows rendszerfájljait tároló mappa a C:\Windows, akkor a következő sorokat írja a parancssorba (minden sor után nyomja le az ENTER billentyűt):
e:
cd i386
expand sndvol32.ex_ c:\windows\system32\sndvol32.exe
5. Írja be az exit parancsot a parancssorablak bezárásához.
6. Ellenőrizze, hogy elindítható-e a Hangerőszabályzó segédprogram, és hogy a Hangerő ikon megjelenik-e az értesítési területen (ha ezt a lehetőséget választotta).
Egyszerű, fel kell telepíteni azok az a drivereket, amiket letöröltél (a gyártó oldaláról letölthetőek!).
Javaslom, legközelebb ha törölnél valamit, de nem tudod mire való, ellőbb Google barátoddal nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!