Nem lehet windows 7-et linux szerverbe bejelentkeztetni, mi lehet a gond?
Először is, amikor tartományba akartam léptetni kiírta, hogy "nem talál ilyen tartományt, vagy nem lehet bejelentkezni". Aztán kaptam segítséget: registry-ben adjak hozzá két kulcsot:
HKLM
System
CurrentControlSet
Services
LanmanWorkstation
Parameters
Itt létrehozni ezeket:
DWORD DomainCompatibilityMode = 1
DWORD DNSNameResolutionRequired = 0
Ezzel működik a tartományba léptetés, kéri az újraindítást. De újraindítás után, amikor be akarok lépni ezt írja:
"A munkaállomás és az elsődleges tartomány között nem jött létre megbízhatósági kapcsolat"
Itt egy link:
sztem saccra próbáld meg azt hogy bejelentkezel a helyi számítógépen rendszergazdai jogosultságú felhasználóval
pl.:rendszergazda, és a sajátgép -> jobbklikk -> kezelés -> helyi felhasználók és csoportok -> csoportok -> rendszergazdák -> hely: %tartományod%, hozzáadás (itt valahol kell neki egy samba-root jelszó)-> kikeresed a felhasználóneved -> hozzáadás. Így a tartományos fiókod rendszergazdai jogot kap a helyi gépen függetlenül a tartomány beállításoktól. ez szokott segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!